Культура

В Ужгороді триває «Срібний мольберт» – як учасники знайомились з містом

Срібний мольберт - конкурс, що вже другий рік поспіль збирає юних митців з усієї України в Ужгороді. Вони творять мистецтво і водночас борються за першість. І вже завтра стартують основні етапи конкурсу та перед тим, його учасники знайомляться з містом.

11.10.2017, 13:16

Своєю філософією життя в Ужгороді ділилась Ірина Мацко

10 жовтня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка відбувся творчий вечір тернопільської письменниці Ірини Мацко. Креативна й активна жінка презентувала видання для дітей та дорослих, запропонувала гру з листівками за своїми творами та ділилась власною філософією життя.

11.10.2017, 12:46

В Ужгороді невдовзі з’явиться пам’ятний знак «Борцям за свободу і незалежність України»

Сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міськради додатково внесли до порядку денного питання про погодження пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України».

11.10.2017, 11:17

Закарпатські студенти знайомилися з легендарним художником Володимиром Микитою

Напередодні Дня художника відбулася творча зустріч першокурсників факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського університету з відомим митцем нашого краю, академіком, класиком закарпатського живопису Володимиром Микитою. Про творчі здобутки майстра можна розповідати довго, їх багато, і це свідчить про визнання й високу оцінку його творчості як в Україні, так і за кордоном.

11.10.2017, 11:05

Тележурналіст Остап Дроздов презентував в Ужгороді ще одну свою спробу «повернути собі себе»

9 жовтня у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Федора Потушняка відбулася презентація роману «№2» Остапа Дроздова. Автор – відомий журналіст, ведучий хард-ток-шоу «Drozdov» та політичної програми «Прямим текстом» на телеканалі ZIK.

11.10.2017, 09:39

Актор фільму "Червоний" Олександр Мавріц: Не люблю публічності та впізнаваності

24 серпня в кінотеатрах України стартували покази історичного бойовика "Червоний". Це розповідь про українського повстанця, який проходить випробування сталінських концтаборів, піднімає повстання і намагається вирватися на волю. В основу кінострічки ліг історичний роман Андрія Кокотюхи "Червоний". Одну з найскладніших ролей у фільмі зіграв актор Закарпатського академічного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв – Олександр Мавріц. Ми вирішили дізнатись більше про самого актора, його героя та процес зйомок стрічки. Далі пряма мова.

11.10.2017, 09:25

Про перший день Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису "Срібний мольберт"

Приїзд, реєстрація, знайомство учасників та офіційне відкриття конкурсу у поєднанні з неймовірним зарядом енергії й натхнення – саме так пройшов перший день “Срібного мольберта“.

10.10.2017, 13:56

Вернісаж "Осінь- 2017" презентують відразу в двох художніх об’єктах Ужгорода

Виставка паралельно розгорнеться у залах Закарпатського обласного художнього музею ім.Й.Бокшая (живопис, скульптура) та галереї "Ужгород" (графіка, декоративно-прикладне мистецтво).

10.10.2017, 12:15

Закарпатський замок знову став місцем, де народжується мистецтво

Міжнародний симпозіум скульпторів вже вчетверте відбувся на території замку Сент-Міклош на Мукачівщині.

10.10.2017, 10:16

В Ужгородському держлісгоспі створюють музей під відкритим небом – представили нові експонати

Основою для створення музею під відкритими небом в Ужгородському держлісгоспі послужили зразки мінералів, гірських порід та мінералів Карпат, скам’янілих решток тварин і рослин, зібраних працівниками державної лісової охорони протягом останніх років. Значну допомогу в зборі зразків, особливо рудних мінералів надали близькі друзі-геологи та викладачі УжНУ, що працювали в різних регіонах України та учні Кам’яницького шкільного лісництва.

10.10.2017, 09:46

Завтра в Ужгороді визначатимуться з найкращим ескізом пам’ятника жертвам Голодомору

В атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради (пл.Народна, 4) триває експозиція робіт, поданих для участі в конкурсі на найкращий ескізний проект пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 р.

09.10.2017, 14:29

Ukraїnian Fashion Bazaar відбудеться в Ужгороді!

— 4-5 листопада в Ужгороді — традиційна fashion-подія «Ukraїnian Fashion Bazaar». Дизайнери з різних українських міст, байєри, моделі, фотографи і відеографи, стилісти, перукарі й візажисти, журналісти й блогери зустрінуться в одному просторі моди й стилю. Це вже четвертий захід і цього разу модельєри покажуть своє бачення beauty look та street fashion, а також візьмуть участь у Конкурсі однієї сукні «Біла орхідея», — кажуть організатори.

09.10.2017, 13:50

Сьогодні Ужгород "окупували" люди з пензлями – стартував «Срібний мольберт»

Сьогодні, 9 жовтня 2017 року, в м. Ужгород стартував Відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт». Засновником і організатором заходу є культурно-мистецька фундація BROVDIART. Конкурс, що з першого дня гучно заявив про себе в культурних і громадських колах, отримав схвальні відгуки серед іменитих художників та мистецтвознавців не тільки України, а й зарубіжжя. Нині мистецький захід уже став іміджевою візитівкою Срібної землі й сприяє популяризації Закарпаття як центру сучасного мистецтва, в якому народжуються непересічні таланти й чудові ідеї. Конкурс проводиться втретє і триватиме по 14 жовтня 2017 року.

09.10.2017, 13:08

В Ужгороді презентують анімаційний серіал «Моя країна - Україна»

11 жовтня о 13.00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбудеться презентація анімаційного серіалу «Моя країна - Україна» та книжки «Щоденник котячих мандрів» від анімаційної студії «Новаторфільм».

09.10.2017, 12:10

Студентський конкурс із живопису "Срібний мольберт" стартує сьогодні в Ужгороді

Молодіжний мистецький захід вже втретє поспіль проходитиме на теренах Закарпаття.

09.10.2017, 09:55

Столична атракція для театральних "гастролерів" з Берегова триватиме кілька днів поспіль

Берегівські самодіяльні артисти українського Народного театру імені Ярослави Бандурович ще не встигли віддихатися та перепочити після минулотижневих книжкової презентації, прем‘єрної вистави, миттєвостей нагородження та інших урочистостей, які відбувалися нагоди 25-річчя їхньої театральної трупи, як днями знову подалися на гастролі до Києва.

08.10.2017, 13:40

Закарпатські студенти пізнають літературу практично – в бібліотеці

Як провести практичне заняття з української літератури нестандартно? А як розглянути одну з тем про Шевченка із майбутніми вчителями? Доцент кафедри української літератури УжНУ Оксана Кузьма вирішила це завдання, поєднавши корисне з приємним й із ще кориснішим. Так другокурсники вирушили на екскурсію Закарпатською обласною універсальною науковою бібліотекою імені Федора Потушняка. Крім власне пізнання бібліотеки, її послуг та принад, студенти ще й оглянули найновіші видання із шевченкознавства, яких у фондах головної книгозбірні краю чимало.

05.10.2017, 19:02

У галереї "Ужгород" — художня ода красі Срібної Землі

В обласному центрі Закарпаття триває ювілейна ретроспективна виставка полотен художника Івана Романюка з Мукачева.

05.10.2017, 13:36

Талановитого юного музиканта із Закарпаття окремо відзначили на фестивалі у Відні

Хоча учень Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. с. Мартона і не зайняв жодного призового місця.

05.10.2017, 10:39

На вихідних у Закарпатській філармонії для вас гратимуть та співатимуть...

Найближчої неділі, 8 жовтня, у рамках проекту «Музика вихідного дня», започаткованого Закарпатською обласною філармонією, відбудеться концерт камерно-інструментального ансамблю «Угорські мелодії».

04.10.2017, 18:56

Останні новини