Економіка

Закарпатські податківці про відображення реквізитів електронних платіжних карток у чеках РРО/ПРРО

Вимоги законодавства сфери розрахунків, пов’язані, зокрема, і з відображенням реквізитів електронних платіжних засобів – платіжних карток (далі – ЕПЗ) у чеках, які формуються реєстраторами розрахункових операцій/програмними реєстраторами розрахункових операцій.

26.12.2023, 08:30

Майже 21 млн грн відшкодували до бюджету за неповний 2023-й завдяки закарпатським аудиторам

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області впродовж січня-листопада виявили фінансові порушення на більш ніж 174,1 млн грн під час 24 ревізій і перевірок та на понад 13,6 млн грн – у ході 4 аудитів.

23.12.2023, 11:28

На Закарпатті працюють інвестори з 43 країн світу

Про це, крім іншого, йдеться у Програмі соціально-економічного розвитку Закарпатської області на 2024 рік, яку днями затвердили депутати Закарпатської облради.

23.12.2023, 10:07

Закарпатським платникам про реєстрацію РРО/ПРРО в контролюючих органах

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області наголошують на обов’язковому використанні спрощенцями ІІ, ІІІ і IV груп реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб, а Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

22.12.2023, 12:17

Закарпатська ДПС про декларування повноти розрахунків, проведених через РРО/ПРРО платниками податків

Повнота обсягів розрахункових операцій (виторгів), проведених через реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО)/програмних РРО (далі – ПРРО), є важливим чинником повноти декларування обсягів отриманих доходів суб’єктами господарювання, а відтак і реальністю задекларованих та сплачених ними податків, зокрема, податку на прибуток, податку з доходу фізичних осіб, акцизного податку тощо.

22.12.2023, 08:47

Закарпатська ДПС: чи можливо в ПРРО редагувати ціни?

Редагування у програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі – ПРРО) цін товарів здійснюється шляхом редагування номенклатури товарів.

21.12.2023, 12:45

Бюджет Закарпатської області на 2024-й рік становитиме 2 мільярди 110 мільйонів гривень

Порівняно з нинішнім кошторисом, він буде меншим на 200 мільйонів. Одна з причин – передача військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного.

21.12.2023, 11:27

Троє закарпатців здійснювали незаконну торгівлю алкоголем

Працівники відділу фактичних перевірок управління аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області провели фактичну перевірку на одному з ринків Мукачівського району. Під час перевірки виявлено трьох громадян, які здійснювали господарську діяльність без будь-яких дозвільних документів, без реєстрації суб’єктами господарювання. Зокрема, незаконно здійснювали торгівлю алкогольними напоями.

21.12.2023, 09:43

Податкова служба Закарпаття посилює контроль за продажем підакцизних товарів

Фахівці податкової служби Закарпатської області продовжують заходи щодо контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів. Особлива увага при перевірках приділяється дотриманню вимог щодо порядку проведення розрахунків при продажу підакцизних товарів, наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, наявності підтверджуючих документів щодо походження таких товарів, оформленню трудових відносин з найманими працівниками.

20.12.2023, 12:52

Митники нагадують: за недекларування товарів громадянами при переміщенні через кордон - застосовуються штрафні санкції!

 Зелений коридор» - зона спрощеного митного контролю, проходячи яку, громадяни звільняються від подання письмової митної декларації. Відтак, обираючи «зелений коридор», громадянин своїми діями демонструє митникам, що не має товарів для письмового декларування. 

20.12.2023, 12:28

Суб’єктам господарювання Закарпаття про послідовність дій при реєстрації ПРРО

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

20.12.2023, 08:52

Суб’єктам господарювання Закарпаття про нюанси використання ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС

Чи може СГ, який використовує ПРРО від інших виробників (комерційних), у зв’язку із технічними проблемами на такому ПРРО, зайти в ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС та в ньому закрити/відкрити зміну і здійснювати розрахункові операції?

19.12.2023, 12:55

Закарпатці підприємці можуть скористатися програмним забезпеченням ПРРО від ДПС

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області нагадують, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

19.12.2023, 08:35

Ефективна робота податківців Закарпаття: збільшення кількості зареєстрованих РРО та виявлення порушень

У межах проведення роз’яснювальної компанії щодо необхідності застосування РРО/ПРРО фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області регулярно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання.

18.12.2023, 12:50

Закарпатська ДПС: як діяти СГ, якщо зміна на ПРРО в кінці дня автоматично не закрилась?

Роз’яснюють податківці.

18.12.2023, 08:44

Закарпатська ДПС: суб’єктам господарювання про нюанси застосування РРО/ПРРО

Інформують обласні податківці.

18.12.2023, 08:30

Ужгородський водоканал: штучне стримування тарифів не може тривати вічно і не вирішує проблем

Про роботу підприємства в умовах воєнного стану

17.12.2023, 11:35

Підсумки 2023 ринку нерухомості в Ужгороді  від ЛУН

Інтерес до купівлі квартир в Україні сягає 70-80% свого довоєнного рівня, але частина покупців поки що витримує паузу і відкладає рішення про купівлю до стабілізації ситуації на фронті. 

16.12.2023, 11:06

Закарпатські податківці інформують, яким чином здійснювати оптовий продаж за готівку алкогольних напоїв

Податківці інформують, яким чином СГ здійснює оптовий продаж за готівку через РРО та/або ПРРО алкогольних напоїв із відображенням штрихового коду марки акцизного податку.

15.12.2023, 10:43

Підприємцям Закарпаття про послідовність дій при реєстрації ПРРО

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

15.12.2023, 08:29

Останні новини