Суд повернув закарпатським прикордонникам 17 гектарів земель оборони

Суд повернув закарпатським прикордонникам 17 гектарів земель оборони
Спільну скоординовану представницьку роботу прокуратури Закарпатської області та Мукачівського прикордонного загону щодо повернення у власність держави 17 га незаконного відчужених земель оборони вартістю понад 500 тис грн доведено до логічного завершення.

 

Як повідомлялося раніше, у квітні цього року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтверджено правову позицію та обґрунтованість позовних вимог прокуратури Закарпатської області щодо належності угідь вздовж кордону до земель оборони у статусі прикордонної смуги, і відтак незаконне розпорядження ними органом контролю. Однак, в частині витребування цих земель з чужого незаконного володіння громадян на користь держави справу повернуто до суду першої інстанції, повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Сьогодні Берегівським районним судом у даній справі постановлено рішення, яким задоволено вказану вимогу дев`яти позовів, поданих до суду в інтересах держави в особі Адміністрації Державної прикордонної служби України та Мукачівського прикордонного загону, та повернуто у державну власність 17 га землі вартістю понад 500 тис грн. Тим самим, поновлено порушене право Державної прикордонної служби України на користування спірними земельними ділянками, спрямоване на захист державного кордону.

Важливо зазначити, що при новому судовому розгляді даної справи лише вибрано правильний, запропонований прокуратурою, нормативно обґрунтований спосіб повернення державі спірних земельних ділянок. 

 

 

20 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів