Рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання на Міжгірщині

Рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання на Міжгірщині
Восени, доволі часто, причинами виникнення пожеж у житловому секторі є власна необережність господарів у поводженні з вогнем, порушення  ними правил безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення й електрогосподарства. З огляду на це, рятувальники приділяють значну увагу проведенню серед населення роз’яснювально-профілактичної роботи. 

 

Так, 20 вересня рятувальники Міжгірського районного відділу спільно із працівниками соціального захисту населення районної державної адміністрації провели пожежно-профілактичне відпрацювання на території Присліпської сільської ради, повідомили в  УДСНС України у Закарпатській області.

За словами сільського голови Олександра Угрина, на території села за поточний період 2016 року загорань не зафіксовано. Однак це не привід для самозаспокоєння, адже протягом 2015-го у Присліпі виникло 2 пожежі, тож органи місцевого самоврядування приділяють велику увагу питанню дотримання правил пожежної безпеки  серед мешканців: обговорюють протипожежні заходи на засіданнях сесій сільської ради та зібраннях активу села. Також вживають заходи щодо усунення недоліків, що можуть призвести до пожеж.

Під час обходів дворогосподарств рятувальники роз’яснили мешканцям основні правила безпечної поведінки та вручили листівки й пам’ятки з короткими інструкціями з питань безпеки життєдіяльності. Також наочну агітацію розміщено у сільській раді, на об’єктах культури, закладах освіти тощо.

В першу чергу представники рейдових груп звертали увагу на стан пожежної безпеки помешкань непрацюючої категорії населення, зокрема громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних родин та неблагонадійних громадян. Саме в цих осіб питання пожежної безпеки стоять далеко не на першому місці, тож загорання у їх домівках є найімовірнішими.

Подібні профілактичні заходи будуть проводитись по всій території Закарпаття.

                                                         

 

21 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів