Трикілометрові «Стежки історій» з привітним ведмедиком – нова туристична родзинка Ужгорода

Трикілометрові «Стежки історій» з привітним ведмедиком – нова туристична родзинка Ужгорода
Унікальний інноваційний інтерактивний туристичний маршрут «Стежка історій» запрацював сьогодні в Ужгороді, повідомили в Ужгородській міській раді

 

Він об'єднав наразі 12 пам'яток: Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Ужгородський замок та Закарпатський краєзнавчий музей, Хрестовоздвиженський собор, синагогу, пам’ятник ліхтарнику дяді Колі та глобус Ужгорода, Закарпатський обласний художній музей імені Йосипа Бокшая, сквер-альпінарій, культурно-історичний центр «Совине гніздо», пам’ятник Августину Волошину, ясен Масарика, пам’ятник Шандору Петефі. Втілення проекту стало можливим завдяки співпраці Vodafone Україна та Ужгородської міської ради.

Презентували маршрут в оновленому "Совиному гнізді", де пройшла прес-конференція з цієї нагоди. Із представниками ЗМІ, студентами УжНУ – майбутніми туризмознавцями спілкувалися Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та його перший заступник Іштван Цап, заступник генерального директора Vodafone Україна, регіон Захід Костянтин Воробйов, експерт із зовнішніх зв’язків Vodafone Україна, керівник проекту Тамара Кідрук, а також професор УжНУ, доктор філософських наук Федір Шандор.

Богдан Андріїв подякував партнерам за співпрацю і відзначив, що новинка спростить знайомство з найцікавіших історичними пам'ятками Ужгорода, стане ще однією родзинкою нашого міста.

"Цими днями проводимо інвестиційний форум, до Ужгорода приїхали представники багатьох країн, тож вони вже зможуть оцінити можливості познайомитися з нашим містом саме в такий спосіб", – сказав Іштван Цап.

"Дуже добре, що представники компанії, формуючи маршрут, заглибилися в питання, визначили, що найбільше цікавить туристів, а не просто взяли до уваги інформацію істориків. Ще один великий плюс – є можливість поновлювати і доповнювати маршрут іншими родзинками нашого міста", – зауважив Федір Шандор.

Костянтин Воробйов, заступник Генерального директора компанії Vodafone Україна, регіон Захід, зі свого боку подякував міській владі за сприяння у вирішені всіх питань, можливість швидко отримувати необхідну інформацію. І додав, що цей проект – лише один із напрямків співпраці компанії з міською владою.

Як користуватися інноваційним туристичним маршрутом, перспективи розвитку, особливості ужгородського маршруту - розповіла та продемонструвала Тамара Кідрук.

Наприкінці Богдан Андріїв заклав кам`яну табличку з QR-кодом біля культурно-історичного центру «Совине гніздо» - 8-ї точки маршруту, а Костянтин Воробйов продемонстрував, як зчитувати інформацію з QR-кодів за допомогою мобільного додатку.

Довідково. Загальна довжина «Стежки історій» – 3 кілометри, тож за годину-півтори гості міста зможуть оглянути цікавинки Ужгорода та ознайомитися з їх історією. Маршрут в Ужгороді, як і в інших містах, прокладено за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршруті встановлюються безпосередньо біля пам'яток, стрілки вказують шлях до наступної локації.

Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета турист потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об'єкта – площі, будинку, пам'ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані інші QR-таблички. Інформація подається українською, англійською, угорською та російською мовами.

Ужгород став четвертим містом в Україні, де реалізовано такий проект. До нього маршрути запровадили у Полтаві, Чернівцях та Херсоні. 

Символ ужгородського маршруту – привітний ведмедик.

 

22 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів