У сусідній Польщі хочуть ввести кримінальну відповідальність за аборти

У сусідній Польщі хочуть ввести кримінальну відповідальність за аборти
Польський парламент ухвалив у першому читанні законопроект, який передбачає повну заборону абортів без жодних винятків і встановлює кримінальну відповідальність для кожного, хто причетний до аборту.

 

Про це повідомляє TVN24.

Як повідомляє видання, до 23 вересня на розгляді депутатів перебували два законопроекти від різних ініціативних груп. Законопроект ініціативи "Врятуємо жінок!", який передбачав більш ліберальний підхід до абортів (дозволити переривання вагітності до 12 тижнів і відсутність кримінальної відповідальності), було відхилено у першому читанні.

У п'ятницю депутати ухвалили у першому читанні законопроект, який запропонувала ініціативна група "Стоп абортам!" (цей законопроект передбачає абсолютну заборону абортів і запровадження кримінальної відповідальності як для вагітної жінки, яка вирішує перервати вагітність, так і для лікарів, які роблять аборт).

Також було ухвалене рішення про те, що подальший розгляд законопроекту буде проходити у комітеті справедливості та з прав людини.

Ухвалений у першому читанні законопроект передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 місяців до 5 років (від відповідальності жінки звільняються у тому випадку, якщо смерть плоду сталася з вини матері, або неумисне) і абсолютну заборону на переривання вагітності незалежно від можливих наслідків.

Зауважимо, нинішнє законодавство передбачає, що переривання вагітності можливе у трьох випадках: загроза життю або здоров?ю вагітної жінки, загроза плоду (рішення про наявність такої загрози ухвалює лікар) або у тому випадку, якщо вагітність настала внаслідок зґвалтування (до 12 тижня вагітності).

Також за нинішнім законом вагітна жінка, яка наважується на аборт, не підпадає під кримінальну відповідальність, так само, як і медики, які роблять аборти.

 

23 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів