Команди рятувальників з усього Закарпаття провели професійні змагання

Команди рятувальників з усього Закарпаття провели професійні змагання
23 вересня на базі 12-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Берегово відбулись обласні змагання за звання «Краща ланка газодимозахисної служби» серед пожежно- рятувальних підрозділів Закарпатського гарнізону.

 

Підтримати учасників змагань прибули й колеги-рятувальники із сусідньої Угорщини на чолі із директором пожежної охорони Саболч-Сатмар-Берег Угорської Республіки, повідомили в УДСНС України у Закарпатській області.

Звертаючись до учасників, керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак зауважив, що газодимозахисна служба в пожежно-рятувальній справі потребує чи не найбільшої фізичної, теоретичної та спеціальної підготовки, адже саме ланки ГДЗС першими заходять у палаючі будівлі та задимлені приміщення, проводять розвідку і рятують людей, чиє життя в багатьох випадках залежить від майстерності і професіоналізму бійців ДСНС. Тож для того, аби підвищити професійну вправність особового складу, виховати командний дух та визначити кращих рятувальників-газодимозахисників серед підрозділів закарпатської служби порятунку постійно проводяться змагання у цій галузі.

Виборювати першість у шести видах змагань з'їхались 16 команд рятувальників зі всієї області. Теоретичне тестування, одягання бойового одягу та спорядження, бойове розгортання від автоцистерни, в'язання подвійної рятувальної петлі на потерпілого, підйом висувною драбиною у вікно третього поверху учбової башти, проведення розвідки з відшуканням потерпілого в задимленому підвальному приміщенні димокамери. Всі ці етапи рятувальники проводили в спеціальному одязі та апаратах захисту органів дихання, а це додаткові 17-19 кілограмів ваги.

Під час проведення майже всіх етапів, врай важливою умовою є робота рятувальників у команді – ланці ГДЗС. А тут вже потрібні чіткі та синхронні дії, адже у випадку помилки хоча б одного вогнеборця штрафні бали отримує ціла команда.

Усі учасники виступили достойно. В умовах, максимально наближених до реальних, вони продемонстрували свою професійну майстерність, знання та навички. У напруженій боротьбі почесне перше загальнокомандне місце та звання «Кращої ланки газодимозахисної служби-2016» виборола команда вогнеборців 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячева. Відзначились також й рятувальники з 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгорода та 9-ї державної пожежно-рятувальної частнини м. Свалява, які здобули, відповідно, друге та третє місця. Кращим учасникам змагань було вручено грамоти та цінні подарунки, а команді-переможниці - перехідний кубок змагань.

 

 

24 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів