Сусіди Закарпаття родинам із трьома дітьми дають 33 тисячі євро і не стягують податок із доходів фізичних осіб

Сусіди Закарпаття родинам із трьома дітьми дають 33 тисячі євро і не стягують податок із доходів фізичних осіб
Європейські країни, так само як і Україна, зараз опинилися перед загрозою старіння націй через скорочення народжуваності дітей.

 

Щоб переломити тенденцію, більшість європейських урядів впроваджують заходи, орієнтовані на підтримку сімей та мотивацію до народження дітей. Ці заходи бувають як соціальними – наприклад, виплати при народженні, так і економічними – наприклад, пільги в оподаткуванні.

У 20 з 28 країн ЄС мешканцям виділяються доплати на дітей без огляду на розмір доходів. В інших країнах – має значення розмір доходів. Італія, Польща, Чехія додатково впровадили знижені податки для сімей, які виховують дітей. А в Німеччині, Словенії, Іспанії знижку вираховують від рівня доходу.

У ЄС про важливість і вигоди для держави від міцних сімей не треба нікому доводити. Особливо це стосується наших сусідів: Польщі та Угорщини. Якщо в середньому у ЄС заходи на підтримку родин становлять 2,5% від розміру ВВП, то в Польщі – 3,4% (прогноз 2017 року), а в Угорщині – 4%.

У Польщі робиться акцент на працевлаштуванні. Там вважають, що саме наявність гідної роботи справить позитивний вплив на родини, на їхнє бажання народжувати більше дітей. В Угорщині сім'ю називають ресурсом, основою суспільства. Зокрема сім'ї, які мають 3 і більше дітей, не сплачують податку з доходів фізичних осіб узагалі. Таким родинам уряд надає субсидію у розмірі 33 тисяч євро для придбання житла. Ще стільки ж можна отримати як позику.

За матеріалами Маріанни Онуфрик, Українська правда. Життя

 

26 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів