Мінфін хоче, щоб місцеві бюджети фінансували і пільговий проїзд, і пільги міліціонерам, шахтарям, чорнобильцям

У законопроекті №5000, який входить до Бюджетного пакету на 2017 рік, поданого урядом на розгляд парламенту, не передбачено субвенції на пільгове перевезення окремих категорій громадян, що фактично позбавить пенсіонерів, дітей війни, учасників війни, ветеранів праці тощо державних гарантій на безплатний проїзд.

 

Така ситуація склалася і поточного року, що призвело до судових справ. Щоб убезпечити себе від них, цього року Мінфін законопроектом №5131 (зміни до ст. 91 та 102 Бюджетного кодексу) повністю перекладає фінансування пільгового перевезення на місцеві бюджети і навіть іде ще далі — покладає на них необхідність фінансувати соціальні пільги за професійною ознакою (міліціонери, шахтарі, чорнобильці тощо).

Виходом із цієї ситуації мала би стати монетизація пільг, але Мінсоцполітики до цього часу не запропонувало Мінфіну відповідних рішень.

Проблема має давні корені, і новий міністр активно взявся за її вирішення на основі законодавчих розробок Асоціації міст України. Якщо пакет змін буде внесено урядом до парламенту і проголосовано, місцеві бюджети позбавляться навантаження, перевізники не чекатимуть подачок з бюджету, а громадяни отримають живі кошти на реалізацію своїх пільг.

За матеріалами Дзеркала тижня  http://gazeta.dt.ua/economics_of_regions/byudzhetniy-proces-2017-riziki-decentralizaciyi-_.html

 

26 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів