Українського дипломата, яка намагалась провезти сигарети через закарпатську митницю, звільнили "за порушення присяги"

Українського дипломата, яка намагалась провезти сигарети через закарпатську митницю, звільнили "за порушення присяги"
Скандально відомий дипломат, перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка "засвітилась" у контрабандних схемах, звільнена з дипломатичної служби.

 

Про це ЄвроПравді повідомив заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату Вадим Пристайко.

"Вона звільнена з формулюванням "за порушення присяги". Це пов’язане саме з епізодом щодо контрабанди. Підставою для такого висновку стали результати службового розслідування", – розповів він.

Відзначимо, слідчим відділом прокуратури Закарпатської області було відкрито кримінальне провадження "за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службовим підробленням службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)".

За словами Пристайка, в МЗС немає висновків правоохоронних органів за порушеним провадженням.

"На жаль, службове розслідування має обмежені законом часові рамки, тому ми не дочекалися висновку правоохоронних органів. Але я дуже сподіваюся, що прокуратура та суд дадуть належну оцінку діям Оксани Ліщишин", – додав керівник апарату МЗС.

Як відомо, 23 травня цього року чоловік Оксани Ліщишин в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Пізніше стало відомо, що Сергій Ліщишин здійснив через кордон десятки рейсів, імовірно, з контрабандою.

Відразу після інциденту Ліщишин була відкликана до Києва і МЗС почало службове розслідування щодо дипломата-контрабандистки.

Пізніше, коментуючи ситуацію з Ліщишин, керівник апарату МЗС Вадим Пристайко відзначив, що "міністерство надзвичайно болісно сприймає удари по репутації, які наносять нечисті на руку співробітники. Але й прикривати нікого не збирається".

Детальніше про обставини навколо звільнення Оксани Ліщишин читайте в статті на ЄвроПравді Контрабанда в законі: як скандальний дипломат лишилася на дипслужбі.

 

26 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів