Телемедицина в Україні тепер буде платною

Телемедицина в Україні тепер буде платною
Кабінет міністрів України відновив перелік платних послуг для державних і комунальних закладах охорони здоров'я.

 

Зміни опубліковані на сайті КМУ в постанові №648 від 22.09.2016 передають Вести.

Кабмін включив в перелік ряд послуг, що надаються із застосуванням телемедицини. Зокрема, лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненнями громадян, які надаються без направлення лікаря, в тому числі із застосуванням телемедицини, медична допомога хворим удома, в тому числі із застосуванням телемедицини (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультації, догляд), медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, за договорами з суб'єктами господарювання, страховими організаціями, медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, іноземних громадян.

Телемедицина - це лікарські послуги з використанням комп'ютерних і телекомунікаційних технологій.

Крім того в перелік платних медичних послуг було включено проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, які не належать до медичної допомоги населенню, і оформлення їх результатів.

Раніше перелік платних послуг расспостранялся тільки на державні та комунальні медустанови, а тепер до них додалися вищі медичні заклади освіти.

 

26 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів