Голову Закарпатської облради шокував грибок у палатах Хустської райлікарні

Голову Закарпатської облради шокував грибок у палатах Хустської райлікарні
Голові Закарпатської облради Михайлу Рівісу продемонстрували жахливий стан інфекційного відділення Хустської райлікарні, повідомила прес-служба обласної ради.

 

Будівля зведена у 70-х роках минулого століття. Дах в аварійному стані й у дощ протікає, місцями зсунувся і загрожує обваленню цеглин, по стінах стікає вода, у палатах та медкабінетах – грибок та пліснява.

– Інфекційне відділення, м’яко кажучи, мене шокувало, – ділиться враженнями Михайло Рівіс. – Воно перебуває у такому жалюгідному стані, який є абсолютно неприйнятним для лікування інфекційних хворих. Усім своїм виглядом воно давно волає про допомогу.

Нині 2-х поверхова «інфекційка» розрахована на 30 ліжок (як для дітей, так і для дорослих) і є унікальною тим, що до кожного боксу є своє окреме прийомне відділення, до якого може під’їхати швидка карета і доставити хворого. Михайло Рівіс пообіцяв разом з головою району Назарієм Павлієм докласти максимум зусиль, аби вкрай необхідне не лише для Хустського району, а й для сусідніх районів інфекційне відділення було відремонтовано та облаштовано сучасним медобладнанням, і щоб люди вчасно отримували необхідну медичну допомогу. А для цього потрібно не менш, як 5 млн.грн., які у 2017 році плануються виділити з Державного фонду регіонального розвитку та бюджету області.

Для проведення капітального ремонту в інфекційному відділенні шатрової покрівлі, заміни сантехніки, вікон та електрообладнання Хустська райлікарня незабаром отримає  800 тисяч гривень. Таку суму виділили обласні обранці на нещодавньому пленарному засіданні четвертої сесії облради.

 

27 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів