Закарпатець став другим на чемпіонаті кінологів Національної поліції

Закарпатець став другим на чемпіонаті кінологів Національної поліції
29 найкращих кінологів поліції, прикордонної та пенітенціарної служб зі всієї України приїхали на три дні на Закарпаття, щоб взяти участь у Першому чемпіонаті Національної поліції України, повідомили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

 

Сьогодні, 27 вересня, на стадіоні «Харчовик» у Мукачеві відкрили триденний чемпіонат. Впродовж дня, крім урочистостей, відбулися два види змагань: подолання смуги перешкод та комплекс вправ загальної підготовки розшукових собак.

Чемпіонат відкрив начальник ГУНП в Закарпатській області, підполковник поліції Роман Стефанишин. Правоохоронець наголосив на тому, що це велика честь для Закарпаття – приймати Перший чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів. Роман Стефанишин побажав всім учасникам достойних результатів та заслужених перемог.

Урочистості продовжили молитвою та  вшануванням пам’яті загиблих працівників поліції та учасників АТО хвилиною мовчання. 

Протягом трьох днів чотирилапі разом з кінологами змагатимуться у вміннях затримувати втікача, обшукувати місцевість та правильно виконувати команди. Головним суддею змагань є начальник відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Віталій Іванченко.

Закарпатську поліцію представлятимуть два учасники: старший лейтенант Сергій Свистак і його німецька вівчарка Граф, а також сержант поліції Іван Лешанич із вівчаркою Альфою.

Під час сьогоднішнього змагання  кінологи зі своїми службовими собаками долали смугу перешкод на спеціальному майданчику. Долаючи смуги перешкод, собаки разом з кінологами перестрибували через бар’єри, місток, бігали по дерев’яній колоді та кількаметровій металевій драбині, а також лізли під сіткою. Пройти дистанцію треба було якнайшвидше, адже норматив, окрім кількісного і якісного показників виконання, включав ще й часовий.

За результатами першого змагання в подоланні  200-метрової смуги з перешкодами визначено перших переможців. Перше місце зайняв вінницький кінолог Володимир Власенко, друге місце посів закарпатець Сергій Свистак, а третє – Сергій Єречук з Чернівецької області.

Після 15-ої години на учасників змагань чекатиме наступне змагання із виконання комплексу вправ загальної підготовки розшукових собак.

 

27 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів