У бюджеті-2017 мають бути підвищені соцстандарти, передбачені видатки на ПТУ, стипендії, вакцини – Михайло Ланьо

У бюджеті-2017 мають бути підвищені соцстандарти, передбачені видатки на ПТУ, стипендії, вакцини – Михайло Ланьо
Як відомо, саме зараз у країні триває бюджетний процес. Якраз нині визначається, якими будуть зарплати й пенсії українців у 2017-му, якою буде вартість газу й долара, чи платитимуть студентам стипендії й чи працюватимуть ПТУ?

 

Про те, які позиції мали би бути враховані у бюджеті-2017 журналісти zakarpattya.net спитали в народного депутата України від Закарпаття Михайла Ланьо.

Народний депутат прокоментував основні параметри проекту Державного бюджету України на 2017 рік:

– Михайле Івановичу, бюджетний процес – чи не найважливіше питання, яке нині обговорює вся країна. Чому стільки розмов?

– Так, питання формування Державного бюджету на 2017 рік сьогодні турбує усіх українців. Кожен хоче знати, як буде жити наступного року, на яку йому розраховувати зарплату або пенсію, якими будуть тарифи на комунальні послуги, яким зрештою буде то й же таки долар США, до якого, на жаль, прив’язана наша економіка. Група «Партія «Відродження» у Верховній Раді має свою позицію щодо бюджету на наступний рік, і кілька моментів є принциповими.

– Чи можемо вже говорити про якусь конкретику?

Ми наполягаємо на тому, що збільшення соціальних стандартів у 2017-му має бути не нижчим, ніж темпи інфляції за останні два роки. Тобто, якщо ціни в країні зросли на 70 %, то смішною виглядає пропозиція збільшення соцстандартів на 10 %. Наша думка – соціальні стандарти мають бути збільшені в 1,5 рази!

Яка державна позиція щодо фінансування ПТУ? Це питання вкрай актуальне з огляду, приміром, на те ж таки наше рідне Мукачево…

Наша позиція однозначна – у Держбюджеті на 2017 рік має бути обов’язково передбачене державне фінансування профтехосвіти. Також – стипендії студентам.

Михайле Івановичу, ще важливо – медицина… Чи є щось втішне?

Серед державних програм, кошти на які передбачені в бюджеті на наступний рік, є програма з компенсації вартості ліків. Три роки тому така програма діяла щодо гіпертоніків, їм продавали ліки за 10 % від вартості. Через рік кількість гіпертонічних кризів різко зменшилася, люди стали контролювати свій тиск! Група «Партія «Відродження» пропонує, щоб у Держбюджеті на 2017 рік на ці потреби було передбачено не менше 500 млн грн. Інше питання – вакцинація. Як уже наголошував голова депутатської групи «Партія «Відродження» Віталій Хомутиннік, уряду терміново необхідно виправити цю ситуацію. У 2017-му мають бути стовідсотково забезпечені всі програми вакцинації. Усі ці пункти мають знайти відображення в проекті Бюджету на наступний рік.

Спасибі за розмову!

Ганна Удут, спеціально для zakarpattya.net

 

27 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Михайло,журналіст,бл 2016-09-28 / 22:07:07

    Сьогодні більшість депутатів ВР України є приспособленцями та лобістами крупного капіталу,продають свої голоси за ті Законопроєкти,які приймаються в інтересах Кримінальної Олігархії.Я не чув від Депутатського корпусу Закарпаття ,які повинні відстоювати інтереси краю,гучних звернень до Президента,Парламенту,Кабінету міністрів,що вони засуджують геноцидну політику,яка направлена на закриття всіх соціальних програм,підвищення тарифів на комунальні послуги,інфляцію,емісію гривні.Про необхідність виведення економіки країни з тіні,боротьби з контрабандою,вивозом лісу,вирішення економічних проблем краю,шляхом залучення інвестицій та запровадженням сучасних новітніх технологій по вітряній та водній енергетиці,будівництву доріг та зміцненню транскордонного співробітництва в боротьбі з нелегальною міграцією,перекриттю каналів постачання наркотиків та контрабанди сигарет.І не дивно,бо наші Народні обранці є смотрящими разом з нашим Губернатором.Одних гроблять інших кришують.