Вдалий домашній дебют «Мункача» в чемпіонаті України U-19

Вдалий домашній дебют «Мункача» в чемпіонаті України U-19
Після зникнення «Говерли» з футбольної мапи, єдиною відрадою для вболівальників залишилися виступи дитячо-юнацьких команд в ДЮФЛУ. А от своєрідну перехідну ланку між юнацьким та дорослим футболом заповнив мукачівський «Мункач».

 

Саме матчем 2-го туру відкривала у рідних стінах новий чемпіонат України першої ліги U-19 мукачівська команда проти однолітків із івано-франківського «Тепловика».

У цих дебютних змаганнях, які проводяться під егідою федерації футболу України, дитячо-юнацької футбольної ліги України та професійної футбольної ліги України беруть участь 18 команд, які розділені за територіальним принципом на дві групи (в групі 1 – 10 команд, в групі 2 – 8 команд). 

 Матч для вболівальників став наче гостросюжетний детектив: з напругою, далі з начеб-то досягнутим бажаним результатом, далі знову з інтригою, а на завершення – таки з мінімальною перевагою нашої команди. Блискуче себе проявили в цьому двобої лідери мукачівської команди – Владислав Апостолюк та Валентин Великий, та й команда, незважаючи на чисельні помилки, особливо в лінії захисту досягла потрібного результату.

В ході матчу шальки терезів схилялися на сторону то однієї команди, то іншої. За нічийного рахунку 3:3 господарі отримали право на одинадцятиметровий штрафний удар, який бездоганно виконав нападник мукачівців В. Апостолюк, який у цій зустрічі забив у ворота суперників 4 голи – покер. Тож 4:3 з таким результатом «Мункач» перемагає «Тепловик» і в турнірній таблиці з трьома очками після другого туру посідає третє сходинку.

Інші матчі туру завершилися з таким результатом: Верес » (Рівне) – «Опір» (Львів) – 1-0;  «Львів » «Буковина U-19» (Чернівці) – 5:0; «Гірняк » (Новояворівськ) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:0. 

Наступний 3-й тур «Мункач» проведе в середу, 5 жовтня, на виїзді проти хмельницького «Поділля». 

Після матчу голеодор «Мункача» Владислав Апостолюк поділився враженнями про цей двобій у короткому флеш-інтерв’ю:

– Владиславе, нинішній матч нагадував справжні терези. А ти як вважаєш?

– Так. На мою думку були великі прогалини між лінією захисту та півзахистом, та й нападники не відпрацьовували в обороні. Тому й гра така вийшла: то ми атакували, а часом суперник. Пощастило, що вдалося реалізувати свої нагоди, завдячую команді за це, перш за все наша перемога – це заслуга всієї команди.

– Знаю, що в першому матчі команда добре грала, але з результатом не вийшло…

– Нам не пощастило. Можливо через те, що це був перший матч чемпіонату, тож не налаштувалися психологічно, свої нагоди не реалізували, а пропустили гол через власні помилки.

– Після стартових матчів відчуваєш різницю чемпіонату від змагань ДЮФЛУ U-17?

– Так. Тут футбол більш жорсткий, адже грають практично дорослі футболісти, рівень значно вищий.

Роман СЕНИШИН, uzhgorod.net.ua

 

29 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів