На останній концерт фестивалю органної музики запрошують ужгородців та гостей міста

На останній концерт фестивалю органної музики запрошують ужгородців та гостей міста
Вересень видався напрочуд святковим і фестивальним для Закарпаття – «Гуцульська бриндзя» і «Добронська паприка», Bereg Fest і  Polyana Music Festival, Фестиваль пива і «Мукачево Ровер Фест», «Волоські страви», «Закарпатська свальба», «Свято закарпатської культури» тощо.

 

З не меншим розмахом відзначили День міста Ужгород, Берегово та Тячів.

А шанувальники високого мистецтва мали змогу відвідати будь-який із концертів у рамках VIII Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім.Наталії Висіч, що традиційно проходить восени у Закарпатській обласній філармонії. За цей час у кращій акустичній залі нашого краю виступили відомі місцеві музиканти, а також гості з Києва, Одеси, Словаччини, Угорщини та Німеччини. До окремих концертних програм долучилися камерний та духовий оркестри Закарпатської обласної філармонії.

А завершальним акордом фестивалю стане концерт солістки Закарпатської обласної філармонії, лауреата міжнародних конкурсів Катерини Гажо (орган) та симфонічного оркестру філармонії (диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько), який відбудеться 2 жовтня (у неділю) о 17.00.

У програмі – твори відомого італійського композитора та органіста Марко Енріко Боссі. Сольні партії виконають Оксана Гриневич (флейта) та Діана Гавата (віолончель). Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. 

За матеріалом Таїсії Грись

 

29 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів