Закарпаття, Полтавщина та Івано-Франківщина підписали Меморандум про співпрацю

Закарпаття, Полтавщина та Івано-Франківщина підписали Меморандум про співпрацю
У четвер, 29 вересня, у м.Полтава голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, очільник Полтавської обласної ради Олександр Біленький та керівник Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич підписали тристоронній Меморандум про співпрацю.

 

Ідея підписання тристороннього меморандуму про співпрацю виникла спонтанно, зазначив голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, передає прес-служба облради.

– Під час наших спільних відряджень ми домовились, що наше спілкування може принести більше користі, якщо оформимо його у вигляді меморандуму. Кожна область має унікальні можливості та стандартні проблеми. Сьогодні під час сесії обласної ради ми чули ті проблеми, які виникали й на Закарпатті. Так, зокрема, наша область має унікальний досвід транскордонного співробітництва. Ми повинні узгоджувати наші позиції та дії, тоді зможемо впливати на рішення ВРУ та Кабміну, – розповів тамтешнім журналістам Михайло Рівіс.

Та все ж ініціатором підписання документу про співробітництво був голова Полтавської облради Олександр Біленький.

– Ми часто з головами обласних рад обмінюємося досвідом з вирішення багатьох питань у неформальній обстановці. Мабуть, вже настав той час, коли ми повинні налагоджувати зв’язки, зокрема економічні, культурні, освітні, наукові, спортивні. Сьогодні ми робимо перший крок. Хочеться, щоб у майбутньому така взаємодія переросла в інструмент впливу як рада голів обласних рад, – наголосив Олександр Біленький.

Нині місцеве самоврядування є лакмусовим папірцем демократії для Європи, переконаний голова Івано-Франківської облради Олександр Сич.

– Саме підписання такого меморандуму допомагатиме нам вирішувати, впорядковувати, «зшивати» та будувати єдину Українську державу. Саме місцеве самоврядування є тим лакмусовим папірцем демократії для Європи. Ми готові і хочемо обмінюватись досвідом у галузі, науки, освіти, культури і спорту. Зокрема мене цікавить питання, як депутати Полтавської обласної ради впорядковують питання користування надрами, які є напрацювання. У нас, наприклад, діє Програма місцевого самоврядування”, – додав Олександр Сич.

Із підписанням тристороннього меморандуму голів обласних рад привітав народний депутат України з Луганщини Сергій Шахов, який зазначив: «Цей меморандум — історична подія. Сьогодні на Полтавщині зібралися і Схід, і Захід, і Центр. Це свідчить, що Україна — єдина».

 

 

29 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів