Міський голова Ужгорода взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету

Міський голова Ужгорода взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету
Проект державного бюджету України на наступний рік, зокрема, ті його положення, що визначатимуть життя місцевих громад, обговорювали сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

 

Участь у засіданні взяли у тому числі й міські голови - члени Правління Асоціації міст України - котрі кількома днями раніше підготували звернення до спікера парламенту та народних депутатів, де виклали всі ризики та загрози, які, на їхній погляд, містить проект держбюджету у теперішньому вигляді. Детальніше про це можна прочитати за посиланням.

Офіційну позицію Асоціації міст України під час засідання представили перший заступник виконавчого директора Олександр Слобожан та аналітик з питань бюджету Центру аналізу та розробки законодавства Ігор Онищук.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, який взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради, поінформував присутніх зокрема, що коли держбюджет на 2017 рік приймуть таким, як сформовано проект, то в бюджеті Ужгорода потрібно буде віднайти додатково близько 225 млн. грн., із них на освіту - майже 165 млн. грн., на охорону здоров'я – понад 60 млн. грн. Передача на рівень місцевих бюджетів видатків для утримання закладів освіти та охорони здоров’я призведе до значного зменшення фінансування видатків на ремонти доріг, мереж, будинків. Не залишиться й коштів на розвиток міста, - підкреслив він.

Виступаючі на засіданні комітету наголошували, що потрібно у держбюджеті врегулювати проблемні питання утримання закладів освіти та охорони здоров’я, фінансування соціальних пільг тощо.

За словами Богдана Андріїва, народні депутати з розумінням поставилися до тез, які звучали від представників органів місцевого самоврядування, тож є сподівання, що зауваження будуть максимально враховані під час внесення поправок до проекту держбюджету.

 

29 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів