Українці стали менше витрачати на хорошу їжу і якісну горілку

Українці стали менше витрачати на хорошу їжу і якісну горілку
Асоціація постачальників торговельних мереж проаналізувала продаж товарів у роздріб за перше півріччя 2016 року і зробила висновок, що українці стали менше їсти.

 

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає Страна.

"Найбільше скоротилися в натуральному вимірі продаж соків - на 22% і на рослинне масло - на 19%. Споживання м'яса ми скоротили на 14%, риби на 8%, цукру на 18%. Навіть каву і чай ми стали пити рідше - їх продажі впали на 9% і 16% відповідно. Основа українського раціону - це крупи, макарони, картопля і хліб. Але споживання навіть основних продуктів сильно просіло: круп ми стали купувати на 7% менше в натуральному вимірі, макаронів - на 5%, картоплі - на 1% і хліба на 2%. Але наш схудлий гаманець не позначився на реалізації вершкового масла", - написав він.

За даними Дорошенко, переваги українців в алкоголі також змінилися. "Горілки (легальної) українці випили менше на 16%, вина стільки ж, скільки і роком раніше. А ось продаж пива в 2016 році збільшилися - на 7%. Продажі мінеральної води у порівнянні з 2015 роком не змінилися", - додав він.

Єдине, чого українці стали в цьому році купувати більше, ніж в минулому, так це яйця. Їх купили на 5% більше ніж у 2015 році.

"Зростання цін восени і взимку цього року призведе до подальшого скорочення споживання, хоча платити за той самий продуктовий кошик ми будемо більше", - додав Дорошенко.

 

29 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів