Ціни на продукти від сьогодні ніхто не контролює

Ціни на продукти від сьогодні ніхто не контролює
Черговий екперимент від влади.

 

Із 1 жовтня в Україні почав діяти пілотний проект уряду щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування. Нововведення діятиме до 1 січня 2017-го. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив 22 вересня.

«Проект постанови розроблено з метою практичного дослідження дієвості цінового регулювання, що регламентується постановою уряду від 1996 року номер 1548, і подальшого ухвалення рішення про доцільність такого регулювання», – наголошував перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи постанову.

Призупинять регулювання цін зокрема на дитяче харчування, хліб, борошно, крупи, яйця, соняшникову олію та м'ясо-молочні продукти,- пише Справжня Варта

Така «акція», на думку урядовців, не повинна спричинити здорожчання харчів.

Експеримент, який триватиме до кінця року, є антикорупційним кроком та покликаний подолати один з інструментів тиску на бізнес, пояснив глава Кабміну Володимир Гройсман.

Окрім того, з 1-го жовтня в Україні зміниться й ціна на пальне. І якщо газ для автомобілів швидше за все подешевшає, прогнозують аналітики, то бензин і дизельне пальне – здорожчають.

У жовтні українці платитимуть і за електроенергію вже за новими тарифами, які зросли з 1-го вересня на 30%, а з початком опалювального сезону відбудеться і заплановане здорожчання тепла.

 

01 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів