УжНУ зібрав на семінар півсотні математиків з України і Канади

УжНУ зібрав на семінар півсотні математиків з України і Канади
Впродовж тижня на математичному факультеті УжНУ працювала VIII міжнародна школа-семінар «Теорія прийняття рішень». Приїхали до Ужгорода імениті знавці одної з найдавніших наук не лише з інших регіонів України, а й з-за кордону.

 

Загалом семінар відвідало більш ніж півсотні делегатів з різних міст, а матфак УжНУ, зрозуміло, гідно представляли наші науковці: доценти, аспіранти та наймолодші дослідники – студенти. Серед учасників – світила науки в галузі математики. Вчені подолали сотні, а то й тисячі кілометрів – приїхали з Києва, Харкова, Дніпра, Херсона та навіть Торонто.

Після реєстрації та офіційного відкриття гості мали екскурсію Ужгородом з Федором Шандором, а ще побували в Берегові.

Протягом кількох днів тривала робота у двох секціях. А наприкінці тижня імениті професори ще й провели для всіх зацікавлених відкриті лекції.

Так, професор Юрій Зайченко прочитав лекцію на тему «Застосування нечітких нейронних мереж для прогнозування ризику банкрутства підприємств», а професор Анатолій Гупал розповів про «Методи аналізу і розпізнавання дискретних послідовностей».

Крім безпосередньої участі в школі-семінарі, ті, хто не зміг приїхати особисто, мали нагоду поділитися своїми напрацюваннями у спеціально підготованому збірнику наукових статей, до якого загалом увійшли праці 278 авторів.

 

03 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів