Стало відомо, завдяки чому у Мукачеві вдалося повністю вирішити проблему безпритульних собак

Стало відомо, завдяки чому у Мукачеві вдалося повністю вирішити проблему безпритульних собак
Про досвід боротьби із бродячими тваринами у місті над Латорицею розповіли у вівторок, 4 жовтня, представники ММКП «Центр контролю за тваринами», котрий уже з 2013 року діє у Мукачеві.

 

Нині це закарпатське місто – одне з небагатьох у країні, в якому вдалося практично повністю вирішити проблему бродячих собак.

«Спочатку ми починали із масової стерилізації. Треба було зменшити велику кількість народження тварин методом стерилізації. Ми хвилю росту популяції припинили», - розповів Кость Юрій, співробітник ММКП "Центр контролю за тваринами"  у Мукачеві.

Після цього міська влада разом зі спеціалістами розробила порядок реєстрації та контролю вже домашніх тварин.

«Минулого року були прийняті правила поводження з тваринами, була підготована база, щоб усе було в законодавчому руслі і  так ми і рухаємось. Зараз запустили реєстрацію всіх хатніх тварин. Вони мають бути внесені у єдину базу. Ми маємо бачити, скільки у нас хатніх тварин».

Окрім того, міський бюджет оплачує безкоштовну стерилізацію домашніх тварин для усіх бажаючих. Це також робиться для того, щоб попередити викидання на вулицю небажаного приплоду. На жаль, поки що люди позбуваються цуценят просто викидаючи їх на вуличні смітники.

«Цуценята підростають і стають безпритульними. Щоб цього не виникало, всі бажаючі мають можливість простерилізувати свою тварину», - розповідає Юрій Кость.

Людина ж, яка хоче відмовитись від своєї тварини, замість того, щоб викидати її на вулицю, може віддати собаку на утримання до Центру. Ця послуга платна. Мінімально потрібно оплатити 42 грн за добу. Поки тварині не знайдуть нових власників.

На сьогодні у Центрі контролю за тваринами працює 8 людей. Річне фінансування закладу становить 670 тисяч гривень. Окрім того, заплановано простерилізувати 200 тварин. Вартість однієї процедури, наприклад, в Ужгороді становить 350 грн.

 

Uzhgorod.net

 

04 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів