Дороговартісне медичне обладнання зі США, доставлене до мукачівської лікарні, перебуває у жалюгідному стані

Дороговартісне медичне обладнання зі США, доставлене до мукачівської лікарні, перебуває у жалюгідному стані
Ангіограф, подарений меценатом Мукачівській ЦРЛ, не може бути встановлений через технічний стан та вік. Мова йде про цифрову систему серцево-судинної діагностики "GE Innova 2000", яка опинилася на балансі лікарні у жовтні 2015 року.

 

Як повідомили Mukachevo.net у Мукачівській ЦРЛ, з незрозумілих причин ангіограф декілька років простояв на складі митниці, після чого був доставлений до лікарні без жодних офіційних документів чи сертифікатів, тільки схемою комплектації та експертною оцінкою апарату. Відкривши дерев'яний контейнер, у якому діагностичний апарат прибув із США, лікарі помітили ряд фізичних пошкоджень комплектуючих частин.

Сам ангіограф виготовлений ще у 2001 році і тривалий час працював в одній з медичних установ Нью-Йорка. Коли він був знятий з експлуатації, через що і коли відправлений в Україну - не відомо.

За словами начальника Відділу охорони здоров'я міськвиконкому Любов Мандзич, визначити технічний стан і придатність до встановлення і запуску ангіографа не можливо, так як апарат був у вжитку. Крім того, для функціонування ангіографа необхідне розширення штату лікарів, кардіохірургів, лікарів-рентгенологів, медсестер.

"В Ужгороді працює обласний кардіоцентр, який у повному обсязі задовільняє потреби мукачівців, та у якому встановлене більш сучасне обладнання. Дороговартісне обслуговування та встановлення даного ангіографа у Мукачеві практично не доцільно", - додає лікарка.

 

 

04 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів