Закарпатське золото не приносить прибутку

Відкриття Мужіївського родовища було в першу чергу політичним питанням

 

Відкриття ?диного в Україні видобутку золота у Мужіївському родовищі, що на Закарпатті, було вмотивовано політичними причинами, а не економічною доцільністю. Видобуток не приносить прибутку, заявив заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Гоблик на прес-конференції, що відбулася вчора в Ужгороді?, повідомля? "Ua-reporter"

Перший зливок з Мужіївського родовища був відлитий у 1999 році. З того часу потужності золотодобувного підпри?мства не нарощувалися, повідомив журналістам В.Гоблик. Технологія, за якою тепер трива? видобуток, не передбача? видалення срібла, яке також міститься у ?рунті. Тому така технологія неефективна. Проблему можна було би вирішити за допомогою інвестицій для сучасної технології. Однак родовище ма? 4 категорію складності. Тільки на його розвідку потрібно 15-18 млн. доларів, інвестора ж у такій ситуації знайти важко.
У держави нема? грошей, аби профінансувати й розробку жил, де залягають цинк і свинець ? ?дині в Україні поклади цих металів. До речі, як вважають фахівці, запаси цих металів на Закарпатті сягають понад 1 мільйон тонн. Як заявив В.Гоблик, якби вже почалися ці роботи, тоді доцільно було би збудувати в регіоні свій власний металургійний комбінат, однак усе знову впира?ться у фінансування.

 

15 червня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів