Один неоформлений працівник обійдеться закарпатським підприємцям у понад 40 тисяч гривень штрафу

Один неоформлений працівник обійдеться закарпатським підприємцям у понад 40 тисяч гривень штрафу
Про це у четвер, 6 жовтня, повідомив начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош.

 

Оновлені суми штрафів почали діяти в Україні з березня цього року.

«З 11 березня цього року відповідальність за порушення трудового законодавства суттєво посилилась. На даний час адміністративна санкція складає 43 500 грн за одного нелегально працевлаштованого працівника. Сума досить велика і з неї якраз і випливає проблем а, з якою ми зіштовхуємось при виявленні нелегальних працівників. Кожна справа оскаржується на даний час у суді, тому що сума немала. Доводиться до різних методів прибігати, щоб довести, що цей працівник нелегально працює», - розповідає Дорош.

На сьогодні такий штраф уже «виписано» на загальну суму 304 500 грн. Це штрафи за неофіційне працевлаштування семи робітників.

За словами Дороша, якщо провести повну детінізацію найманої робочої сили в Україні, отримані від цього фінансові вливання подвоять бюджет усієї країни.

«За скромними підрахунками, на даний час від 8 до 10 мільйонів нелегально працевлаштованих працівників зараз працює в Україні. Детінізація робочої сили це питання не одного дня. Якщо ми дійдемо до того, що всі працівники будуть легально працевлаштовано, ці люди дадуть ще один бюджет держави. За самими скромними підрахунками»,  - заявив Дорош.

 

Uzhgorod.net

 

06 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів