Один із найвідоміших танцювальних колективів Закарпаття відзначить 16-ту річницю

Один із найвідоміших танцювальних колективів Закарпаття відзначить 16-ту річницю
9 жовтня в клубі села Тур’ї Ремети Перечинського району чергову, вже 16-ту річницю з часу створення відзначатиме один із найвідоміших дитячих мистецьких колективів краю – "Турянська долина". 

 

Створив і очолює дитячий ансамбль танцю незмінний художній керівник та постановник, заслужений працівник культури України Іван Пастеляк. Сприяли появі колективу відділ культури Перечинської райдержадміністрації та культурно-освітня організація "Матіца словенска" на Закарпатті, які продовжують підтримувати колектив, зокрема, в гастрольній діяльності – про малих і юних талантів із Перечинщини сьогодні знають не тільки вдома, а й в інших областях України та за її межами (Словаччина, Угорщина, Румунія, Польща, Австрія, Хорватія). За час свого існування "зразковий" дитячий ансамбль танцю "Турянська долина" став призером низки конкурсів і фестивалів: від районних – до міжнародних.

Колектив згуртовує дітвору і молодь із різних сіл Перечинщини. Нині в молодшій, середній і старшій вікових групах тонкощі хореографічного мистецтва осягають 80 учасників.

Обличчя ансамблю "Турянська долина" – репертуар, що складається із народних танців із урахуванням особливостей регіону та, водночас, загальнонаціонального характеру. Окремі танці, створені Іваном Пастеляком – "Турянський", "Сувенір Закарпаття", хореографічна композиція "Карпати" – увійшли до репертуару багатьох танцювальних колективів України та закордону.

Вибрані твори з свого доробку танцівники виконуватимуть і в цю неділю та щиро запрошують на святковий концерт усіх охочих. Початок о 16.00, повідомили в управлінні культури Закарпатської ОДА.

 

 

06 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів