Рятувальники підбили підсумки своєї роботи з початку року

Рятувальники підбили підсумки своєї роботи з початку року
6 жовтня у на базі Хустського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області відбулася нарада по підсумкам роботи Управління та його підпорядкованих підрозділів за 9 місяців поточного року. Головував на нараді начальник Управління Роман Гудак.

 

Під час заходу було проаналізовано роботу підпорядкованих підрозділів з питань реагування на надзвичайні ситуації, обговорено стан організації державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки, ситуацію, щодо організації роботи по зміцненню дисципліни, ведення індивідуальної, виховної роботи в підрозділах області та заходи щодо її покращення, стан утримання матеріально-технічної бази підрозділів області тощо, повідомили в У ДСНС України у Закарпатській області.

Підбиваючи підсумки за 9 місяців 2016 року  начальник Управління Роман Гудак зазначив, що відповідний  період ознаменувався для підрозділів пожежно-рятувальної служби досить непоганими результатами. Так, в області на 44% (в порівнянні з аналогічним періодом минулого року) зменшилась  кількість пожеж та  на 21 % загиблих у вогні  людей.

Якщо говорити мовою цифр, то в краї сталося 1099 пожеж, а це майже вдвічі менше ніж за аналогічний період  минулого року  - 1960. На пожежах загинуло 18 краян, проте вогнеборці зуміли врятувати 41 особу, серед яких двоє дітей.

За звітний період на території Закарпатської області виникли три надзвичайні ситуації: дві природного й одна техногенного характеру. Також, зафіксована 301 некласифікована надзвичайна подія: серед яких ДТП, до ліквідації наслідків яких залучались рятувальні підрозділи, пошуки загублених туристів, виявлення ВНП, утоплення тощо.

Зокрема, піротехніками  здійснено 94 залучення, під час яких виявлено та знищено 4 тис. 758 одиниць вибухонебезпечних предметів. Підрозділи гірської пошуково-рятувальної частини  153 виїжджали  на пошуково-рятувальні та аварійно-рятувальні роботи, під час яких було врятовано 173 особи, з них надана невідкладна медична допомога 133 потерпілим туристам та відпочиваючим. Зменшилася в області й кількість загиблих на водних об’єктах. Так, з початку року на воді загинули 23 особи, за аналогічний період 2015-го втопилось 36 осіб (зменшення – 44%).

Попереду осінньо-зимовий період під час якого, як підтверджує багаторічна статистика, крива пожеж знову поповзе доверху. За правило, оселі громадян горітимуть через несправність електромережі, пічного опалення, необережне поводження з вогнем та паління в ліжку. Тож зараз серед пріоритетних завдань оперативно-рятувальної служби Закарпаття є запобігання пожежам у житловому секторі та проведення профілактичної роботи у цьому напрямку із населенням. Окрім питань пожежної безпеки присутнім було наголошено на постійному моніторингу погодних умов та готовності до реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути внаслідок їх погіршення.

 

 

 

06 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів