Виставку закарпатських художників "Осінь-2016" відкрили в Ужгороді напередодні свята

Виставку закарпатських художників "Осінь-2016" відкрили в Ужгороді напередодні свята
9 жовтня – День художника України. Назустріч професійному святу в Ужгороді відкрили традиційну виставку-звіт від художників з усієї області. 

 

Всього – 125 авторів, які належать до кількох творчих генерацій і всіх мистецьких формувань у краї, представляють різні види та техніки, жанри і стилі образотворчості, зрештою, цілком індивідуальні погляди на мистецтво та світ, інформує Управління культури Закарпатської ОДА.

Зважаючи на чималу кількість експонатів, виставка розгорнулась одночасно в двох локаціях: твори графіки та декоративно-прикладного мистецтва представили у галереї "Ужгород", а живописні полотна і скульптуру – в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая, де, власне, відбулась і вітальна частина. 

Урочисто відкрили експозицію перший заступник голови облради Йосип Борто та начальник управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова, голова крайового осередку Національної спілки письменників України Василь Густі, народні художники України Володимир Микита та Борись Кузьма. Останній, як очільник обласної організації Національної спілки художників України, брав участь у відборі робіт. Відзначає: ця виставка дещо слабша, порівняно з минулорічною. Воднораз, роботи Антона Ковача, Павла Ковача, Лариси Бровді, Людмили Корж-Радько, Наталії Сіми-Павлишин і ще декількох митців – без сумніву, вартісні, – вважає Борис Кузьма. 

Добірку цікаво оглянути вже хоча б тому, що вона напрочуд строката, а крім того – представляє лише нові твори закарпатських митців і саме за результатами цієї виставки комісія із присудження обласної премії ім.Й.Бокшая та А.Ерделі в галузі образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва визначатиме переможців наприкінці року. До слова, як анонсував Борис Кузьма, вже в рамках нагородження наступних лауреатів буде презентоване ексклюзивне видання, присвячене 20-річчю від заснування премії.   

Виставка "Осінь-2016" триватиме два тижні, після чого 25 жовтня обласний художній музей запросить на святкування 125-річчя з дня народження свого покровителя, корифея закарпатського малярства Йосипа Бокшая. 

 

 

08 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів