Перспективи впровадження глибокої переробки деревини на Закарпатті обговорили директори лісгоспів

Перспективи впровадження глибокої переробки деревини на Закарпатті обговорили директори лісгоспів
У Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням головного лісівника Валерія Мурги відбулася нарада за участю директорів лісових господарств, начальників відділів управління, спеціалістів відділу лісових ресурсів та охорони праці, відділу економіки, фінансів, бухобліку та звітності, головних інженерів і відповідальних за переробку деревини на підприємстві.

 

На даний час переробкою на внутрішньому ринку та інвестування у лісопереробне виробництво займаються вісім лісгоспів Закарпаття – ДП «Воловецьке ЛГ», ДП «Довжанське ЛМГ», ДП «Міжгірське ЛГ», ДП «Мукачівське ЛГ», ДП «Перечинське ЛГ», ДП «Рахівське ЛДГ», ДП «Свалявське ЛГ», ДП «Ясінянське ЛМГ».

В рамках наради були обговорені питання збільшення потужной з глибокої переробки лісових ресурсів, закупівлі техніки для переробки деревини, обсяги переробки деревини та виробництва продукції переробки, сплати податків за останні 8 місяців та розмір заробітної плати на деревообробних цехах і дільницях, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Заступник начальника ЗОУЛМГ Василь Кий у вступному слові доповів, що за останні вісім місяців пущено в переробку круглого лісу 13197 м. куб., питома вага до загальної заготівлі склала 1,6%., випущено продукції 6594 м. куб. За цей же період лісовими господарствами придбано 6 одиниць обладнання для обробки деревини. В ДП «Рахівське ЛДГ» та ДП «Ясінянське ЛМГ» придбано 2 багатопильні станки, 1 торцювальний станок, 1 заточний станок для стрічкових пил, 1 зварювальне обладнання та 1 обрізний верстат.

Начальник управління Валерій Мурга зазначив, що політика лісового господарства спрямована на зменшення обсягів рубок і в той же час – на більш ефективне використання лісових ресурсів і, в першу чергу шляхом її глибокої переробки. Це в свій час дозволить підприємствам отримати додаткові доходи і створити нові робочи місця. Окремий аспект зустрічі зосереджено на залученні інвестицій у лісову галузь, зокрема в контексті реалізації Закону України про заборону експорту лісу-кругляка за кордон.

Основним завданням лісівників Закарпаття було і залишається на перспективу забезпечення розширеного відтворення лісів, невиснажливе користування лісовими насадженнями, раціональне використання лісосировинних ресурсів, підвищення екологічних властивостей лісу.

 

 

 

08 жовтня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів