Посол Австрії в Україні: Ужгород – мультикультурне місто

Посол Австрії в Україні: Ужгород – мультикультурне місто
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні пані Герміною Поппеллер, яка перебуває з робочим візитом на Закарпатті.

 

У зустрічі також брали участь депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, начальник відділу міжнародних ґрантових програм та інновацій міськради Вікторія Тарахонич, повідомили у прес-службі Ужгородської міськради.

Під час розмови згадали і те, що частина історії Ужгорода пов’язана із перебуванням міста у складі Австро-Угорської імперії. Торкнулися питань розвитку співпраці між Ужгородом та містами Австрії.

Міський голова Богдан Андріїв розповів, зокрема, що в Ужгороді успішно працює багато спільних підприємств з іноземними інвестиціями, переважно невеликих.

“Ми зацікавлені у збільшенні обсягу інвестицій в економіку Ужгорода. Усе, що в компетенції міської влади, щоб прийшов інвестор, працював у сприятливих умовах, щоб були реалізовані спільні проекти, ми робимо. Радо співпрацюватимемо і з представниками австрійського бізнесу”, – сказав Богдан Євстафійович.

Також Богдан Андріїв та Герміна Поппеллер поспілкувалися про можливість більш тісної співпраці у культурній та освітній сферах. Пані Посла зацікавила інформація про те, що в Ужгороді є школи, де представники національних меншин можуть вчитися рідною мовою, а також те, що у 10 навчальних закладах вивчають німецьку мову як другу іноземну. Тож Герміна Поппеллер зазначила: бачить, що можна би налагодити контакти між ужгородськими школами та закладами в Австрії.

Взагалі гостя дуже позитивно відмітила те, що Ужгород – мультикультурне місто, і тут мирно проживають представники різних національностей.

 

10 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів