Москаль переконує, що сепаратизму на Закарпатті немає, але люди масово їдуть за кордон

Москаль переконує, що сепаратизму на Закарпатті немає, але люди масово їдуть за кордон
На Закарпатті немає сепаратизму чи антиукраїнських настроїв, – заявив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, коментуючи слова голови облради Михайла Рівіса місцевому телеканалу, які викликали неоднозначну реакцію і звинувачення в сепаратизмі.

 

Нагадаємо, голова облради сказав: "Якщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, вони повинні не забувати, що наш край існує". Ці слова ряд ЗМІ розтлумачив як заклик до відоклемлення області. 

– Область була, є і буде складовою частиною України, – заявляє Геннадій Москаль. Разом із тим Закарпаття залишається дотаційним на 76 відсотків (деякі райони – більш, ніж на 98 відсотків) і залежним від вливань із Державного бюджету України. Зараз область перебуває в дуже скрутному фінансовому становищі, через перекоси з дотаціями та субвенціями виникла заборгованість у медичній, освітній та інших галузях. Щоб вирішити питання з виділенням необхідних коштів, я змушений залишитися в Києві й пропустити чергову сесію обласної ради.

Нестабільний фінансовий стан в області провокує постійний відтік кваліфікованих кадрів за кордон, деякі медичні та освітянські заклади в прикордонних районах знаходяться на межі закриття через брак спеціалістів. Тому слова голови облради мають не політичне, а економічне підґрунтя. Це спроба звернути увагу на реальний фінансовий стан області, який дійсно бажає бути набагато кращим, – ідеться у коментарі голови ОДА. 

 

13 жовтня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів