В облраді Закарпаття розповіли про свої досягнення у межсесійний період

В облраді Закарпаття розповіли про свої досягнення у межсесійний період
Сьогодні, 13 жовтня під головуванням Михайла Рівіса відбулося перше пленарне засідання 5-ої сесії облради.

 

З перших хвилин роботи головуючий закликав вшанувати хвилиною мовчання пам’ять полеглих на війні наших земляків - солдата 128-ї бригади Давида Гамсахурдія, який отримав важкі осколкові поранення під час обстрілу шахти Бутівка та уродженця Іршавщини, добровольця, офіцера 93-ої ОМБ Мирослава Мисла, що загинув біля Кримського на Луганщині, а також  жителя Великих Лаз Віктора Брензовича, який  ціною власного життя врятував дівчинку під час обстрілів під Донецьком. Та продовжуючи тему захисників України, інформував, що завтра відбудуться  урочисті заходи з цієї нагоди. Тож запросив усіх депутатів, голів рад долучитися до проведення цього заходу, щоб засвідчити свою шану і повагу нашим мужнім захисникам, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Традиційно привітав іменинників-депутатів та виконав ще одну приємну місію: вручив Почесну грамоту Верховної Ради України та нагрудний знак до неї депутату Свалявської районної ради КІТУ Миколі Петровичу за особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток Закарпаття, громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм. Також традиційно інформував депутатів про нові кадрові призначення в області, про основні події,  що відбулися в раді у міжсесійний період, який був хоч і коротким, але плідним.

Так, 23 вересня під час проведення українсько-угорського Дня добросусідства  у м. Берегово підписано Програму співпраці між Закарпатською областю та Саболч-Сатмар-Берег областю Угорщини на 2017 рік, з якою у нас налагоджено багаторічну плідну співпрацю.

24 вересня на Закарпаття прибуло 39 представників іноземного дипломатичного корпусу, акредитованих в Україні. Перші керівники краю  донесли до іноземних дипломатів прагнення закарпатців, як і всієї України, до європейських цінностей і можливостей. Основним завданням, найперше, було показати  інвестиційну  привабливість  та туристично-рекреаційний потенціал нашого краю задля залучення іноземного капіталу в економіку області. В цьому вони мали можливість переконатися під час відвідин  виставки-ярмарки «Тур’євроцентр – Закарпаття 2016» та участі в інвестиційному форумі «Закарпаття – бізнес в центрі Європи».

10 жовтня в облраді проведено перемовини з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрії в Україні Герміне Поппеллер, де  обговорено шляхи співпраці у різних галузях та участь у міжнародних проектах.

Під час робочої поїздки 29 вересня у  м. Полтава голова облради  разом з колегами з Полтавської та Івано-Франківської обласних рад домовилися обмінюватись досвідом у галузях науки, освіти, культури і спорту. З цього приводу на  другому пленарному засіданні п’ятої сесії   заплановано  затвердити тристоронній Меморандум про співпрацю.

Загалом упродовж міжсесійного періоду проведено ряд важливих зустрічей та перемовин щодо розв’язання важливих насущних питань життєдіяльності області. З окремих з них було увалено рішення на сьогоднішньому пленарному засіданні.

Депутати затвердили порядок денний  п’ятої сесії.  Та визначились з питаннями порядку денного, які й розглядали на сьогоднішньому пленарному засіданні.

Головуючим було  озвучено депутатські запити, які стосувалися в основному  будівництва спортивних майданчиків, ремонту автодоріг, соцзакладів тощо. Після чого обласні обранці  активно і злагоджено вносили зміни й  доповнення до ряду діючих регіональних програм, розглянули питання про надра та майно, про хід виконання обласних програм за минулі роки та затвердили  Програму співробітництва між Закарпатською областю (Україна) та округом Верхня Франконія (Німеччина).

На завершення Михайло Рівіс  ще раз привітав  всіх, особливо воїнів  на Сході країни з святом Дня захисника  Вітчизни, побажавши міцного здоровця,  мужності, витримки,  добра і Божої благодаті!

 

 

13 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів