Історію забудови Ужгорода за Чехословачини презентували в "Совиному гнізді"

Історію забудови Ужгорода за Чехословачини презентували в "Совиному гнізді"
У нещодавно оновленій пам'ятці "Совине гніздо" в Ужгороді провели лекції та влаштували вуличну виставку, присвячені архітектурі нашого міста у період між першою та другою світовими війнами, повідомили у прес-службі Ужгородської міської ради.

 

Організатори – «Cublo Art Center» – запросили дуже цікавих дослідників: Роману Фіалову з Чехії та колишнього ужгородця, який живе і працює зараз у Львові, Андрія Хархаліса. Виступи, зокрема, про функціоналізм як потенціал "невидимої" архітектури послухав і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Нагадаємо, з 13 по 17 жовтня в обласному центрі Закарпаття проходить цикл заходів "Міжвоєнна архітектура Ужгорода". 13 жовтня екскурсовод Владислав Товтин провів Малим Галаговом чиновників, розповів про чехословацьку забудову створену в роки, коли наш край входив до складу цієї держави (1919-1938).

Сьогодні, 16 жовтня, пройде сімейний квест чеськими кварталами, а в понеділок, 17-го, у малій залі Ужгородської міської ради відбудеться «круглий стіл» з питань культурної спадщини. Вхід усюди вільний.

 

16 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів