Замість пенсій частина українців одержуватиме тільки соціальні виплати

Замість пенсій частина українців одержуватиме тільки соціальні виплати
Українці, які не мають 15 років страхового стажу, не зможуть отримувати пенсію – їм будуть виплачувати тільки соціальну допомогу, розмір якої буде невеликим.

 

Про це повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака і додала, що майбутні пенсіонери плутають трудовий стаж зі страховим, тому сподіваються на записи в трудовій книжці. Однак з 2004 року в Україні скасували поняття "трудова пенсія" – тепер діє тільки "страхова пенсія", тому однією лише записи в "трудовій" без сплати страхових внесків буде недостатньо.

"Відповідно до закону, на пенсію може розраховувати людина, яка має не менше 15 років страхового стажу. Якщо його немає – пенсія не нараховується. Тоді людина може розраховувати тільки на соціальну допомогу від держави, яка призначається через три роки після досягнення пенсійного віку і є значно меншою від мінімальної пенсії в 63 роки. Виплатою соціальної допомоги займається Департамент соціального захисту населення", – повідомила Корчака.

 

16 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів