Закарпаття: Українсько-словацький кордон перетнув …жираф!

Схоже, незабаром відвідувачі Київського зоопарку зможуть милуватися ще одною досить рідкісною твариною, а саме – дворічним жирафом на ім’я Рамі.

 

Вчора, 17 червня, на українсько-словацькому кордоні був неабиякий ажіотаж. Як розповіла журналістам центральних каналів в.о. директора Київського зоопарку Тетяна Романова, понад 20 років в Україні не було жодного жирафа. Були спроби завести цю тварину із країн Африки, але згодом виявилося що транспортування з цих далеких країв досить дорогувате для України. Тому на волання працівників Київського зоопарку зголосилася Німеччина, де вже роками розводять жирафів. Отож, у рамках проекту ?вропейської асоціації ?Зооакваріум?, куди Київський зоопарк вже входить 10 років, по програмі захисту рідкісних тварин було виділено трьох жирафів чоловічої статі для України. Двох інших тварин привезуть наступного тижня із Франкфурта (Німеччина).
А цей симпатичний малюк, який відноситься до сітчастого виду жирафів, народився в місті Карлсрус (Німеччина), батьки якого також звідти родом. Два дні тому Рамі розпочав свою подорож через Австрію, Угорщину, Словаччину на Україну. За словами Тетяни Романової, ні в одній із цих країн на кордоні не було ніяких проблем із переправлянням молодого жирафа. Завдяки тому, що на митному посту ?Ужгород? ді? ??диний офіс?, де акумульовано всі контролюючі служби, перевізникам і тварині довелось недовго проходити оформлення. Відтак, через якихось двох-трьох годин перебування в зоні митного контролю жираф попрямував у бік столиці України, де його із величезним задоволенням чекатимуть відвідувачі Київського зоопарку, особливо малеча.
Як з?ясувалося згодом, справжньою проблемою для Київського зоопарку буде віднайти самку-жирафу. Адже відомо, що по всій ?вропі самок дуже мало.

Вікторія Сенгетовська, головний інспектор по зв?язках з громадськістю Карпатської регіональної митниці

[i]Ua reporter[/i]

 

18 червня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів