Якість води в Тисі: що кажуть експерти

Якість води в Тисі: що кажуть експерти
Відбулася зустріч українських та румунських експертів з питань оцінки якості вод річкового басейну Тиси

 

У відповідності до Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах (Галац, 1997) протягом 26-28 жовтня 2016 року в місті Рахів відбулася чергова зустріч українських та румунських експертів з питань оцінки якості вод річкового басейну Тиси.

В робочій зустрічі приймали участь фахівці Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та Закарпатського обласного центру з гідрометеорології. Українські та румунські експерти провели аналіз стану якості поверхневих вод за 2015 рік в наступних пунктах моніторингу:

- Річка Тиса, с. Ділове (Рахівський район, Україна) / с. Валя Вішеулуй (Марамуреш, Румунія).

- Річка Тиса, м. Тячів (Україна) / с. Течеу Мік (Марамуреш, Румунія).

- Річка Батарч (Тарна Маре), с. Холмовець (Виноградівський район, Україна) / с. Тарне Маре (Сату Маре, Румунія).

Оцінка якості вод у визначених пунктах моніторингу показала, що якість поверхневих вод річкового басейну Тиса протягом 2015 року була сталою й незмінною, характерною для відповідного періоду контрольного моніторингу.

На зустрічі проведено також порівняння результатів аналізів спільно відібраних проб води українськими та румунськими експертами з річки Тиса у контрольному пункті моніторингу: смт. Солотвино (Україна) / м. Сігету Мармацієй (Румунія). За результатами проведених досліджень встановлено, що значення характерних інгредієнтів якості поверхневих вод у р. Тиси є співставними в контрольному пункті моніторингу.

На робочій зустрічі українськими та румунських експертів підготовлено та узгоджено «Програми проведення спільних вимірів витрат води та відборів проб води: р. Тиса та р. Батарч (Тарна Маре) на 2017 рік».

Лабораторія Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса й надалі співпрацюватиме з румунськими колегами в частині контролю якості водних ресурсів річкового басейну Тиси та про результати роботи інформуватиме громадськість краю.

 

01 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів