Чому граф Шенборн побудував замок у Карпатах?

Чому граф Шенборн побудував замок у Карпатах?
Причина будівництва «Замку Шенборн».

 

В часи XVIII-XIXст. головним багатством був ліс, який вирубували в даній місцевості, сплавляли і вивозили в Західну Європу. Лісоруби помітили, що хороше свіже повітря наповнює їх силою та бадьорістю, і в результаті немає великої втоми від роботи. До того ж у місцевих лісах багато дичини – вовків, зайців, оленів... Ось чому в 1740 році представники династії Шенборн, наказують саме в цьому чудовому урочищі побудувати для своїх забав мисливський будинок.

За своїм виглядом його можна назвати й замком, і палацом, і резиденцією графів - але це не зовсім правильно, тому що тут ви не побачите оборонних стін з бійницями типових для замку. В будинку не проживали постійно, а тільки приїжджали тимчасово на полювання, відпочити, – отже це і не палац.

Відомий історичний факт. Граф Шенборн-Бухгейм під час бесіди з Францем Фердинандом - ерцгерцогом д'Есте, спадкоємцем австро-угорського престолу - сказав: «Ніщо не може зрівнятися і бути краще полювання в Карпатах!» - «Невже, мій друже! Тоді я чекаю запрошення від Вас щоб особисто в цьому переконатися », - відповів ерцгерцог. Граф був радий, але зрозумів, що, по суті, йому нікуди запросити майбутнього монарха. Так було ухвалено рішення будувати «мисливський будиночок», - такий, щоб не соромно було прийняти такого почесного гостя.

Пізніше ерцгерцог побував тут в гостях. З грудня 1892 по вересень 1893 року він здійснив кругосвітню подорож. Офіційною метою поїздки була «наукова експедиція» в різні куточки світу, але насправді Франц Фердинанд здійснював свій вояж за порадою лікарів, так як він був хворий на туберкульоз. Під час подорожі Франц Фердинанд віддавався своїй головній пристрасті - полюванню.

*(Франц Фердинанд Карл Людвіг Йозеф фон Габсбург ерцгерцог д'Есте (1863-1914,) - ерцгерцог австрійський, з 1896 спадкоємець престолу Австро-Угорщини.

Вбивство Франца Фердинанда і його дружини (Вбивство Сараєво) сербським терористом Гаврило Принципом стало приводом для початку Першої світової війни.)

Джерело: cikave.com.ua

 

01 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів