Досвід німецьких колег для розвитку та реформування самоврядування Ужгорода

Досвід німецьких колег для розвитку та реформування самоврядування Ужгорода
У Нюрнбергу пройшов захід з ініціативи проекту «Партнерство з містами України», який впроваджує SKEW/Engagement Global.

 

Таку думку висловив голова обласної ради Михайло Рівіс, який разом з Ужгородським  міським головою Богданом Андріївим взяли участь у першій німецько-українській конференції партнерства між містами  та територіальними громадами Німеччини та  України, що відбулася нині у м.Нюрберг.

Захід пройшов з ініціативи проекту «Партнерство з містами України», який впроваджує SKEW/Engagement Global, за дорученням Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини разом із самоврядуванням м.Нюрнберг.

Конференцію відкрив Парламентський держсекретар при Федеральному міністерстві економічного співробітництва та розвитку пан Ганс-Йоахім Фухтель. Після цього на основі фахових доповідей і панельних дискусій висвітлено актуальні теми роботи у рамках німецько-українського партнерства. При цьому основна увага приділена  таким тематичним напрямкам як - освіта та наука. Крім того, обговорювалися сучасні виклики з питань місцевого самоврядування та життєзабезпечення населення в Україні, а також  відповідні дотичні точки для роботи у рамках партнерства між територіальними громадами. 

Учасників конференції щиро прийняв в історичній залі  ратуші міста  3-ій бургомістр Д-р Клеменс Гзелль, член Бундестагу, Парламентський держсекретар при Федеральному міністрі економічного співробітництва та розвитку Ханс-Йоахім Фухтель та керуючий справами програми  Engagement Global Д-р Йенс Кройтер.

У ході конференції учасники обговорили проблемні питання децентралізації влади в Україні та який досвід територіальних громад Німеччини з цього питання.  Основну доповідь про сучасний стан децентралізації в Україні зробив Президент Національної Академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда. У дискусії з цієї проблематики взяли участь і представники Закарпаття.

Також було презентовано партнерство міст Нюрнберг-Харків та тристороннє партнерство міст Міттенвальде (Німеччина), Махнівка (Україна) та Старе Място (Польща). 

-         Такі форуми, досвід німецьких колег є надзвичайно важливими для розвитку та реформування місцевого самоврядування в Україні в умовах її євроінтеграції, - резюмував голова облради Михайло Рівіс, пообіцявши по приїзді поділитися враженнями із крайовими депутатами Закарпаття. 

Прес-служба Закарпатської облради

 

03 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів