Цигарки, горілку, пальне на 27 млн. гривень навилучала податкова міліція

Цигарки, горілку, пальне на 27 млн. гривень навилучала податкова міліція
Податкова міліція Закарпаття вилучила підакцизних товарів на суму понад 27 млн грн

 

За підсумками роботи оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області протягом 10 місяців 2016 року припинено 20 фактів незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів. Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи вартістю понад 27 млн грн. Зокрема, серед вилучених товарів 656 060 пачок тютюнових виробів, 38 декалітрів спирту, 1248 декалітрів лікеро-горілчаних виробів, 500 тонн паливно-мастильних матеріалів, 12 транспортних засобів, 4273 марки акцизного податку.

Слід зазначити, що за матеріалами працівників оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області з початку 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 49 кримінальних проваджень. Серед розслідувань – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів; ухилення від сплати податків; виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів; ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відтак по закінченим кримінальним провадженням відшкодовано 2 млн 776 тис. грн завданих державі збитків.

Крім того, розпочато 12 досудових розслідувань за виявленими фактами ухилення від сплати ПДВ. Сума встановлених збитків складає майже 32 млн грн.

Задля посилення протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, оперативне управління ГУ ДФС у Закарпатській області проводить на території області операції «Акциз-2016» та «Рубіж-2016».

Нагадуємо, що допомогти виявити порушників у сфері реалізації фальсифікованих та недоброякісних підакцизних товарів може будь-хто з громадян. У випадку виявлення підозрілої або підробленої підакцизної продукції, інформуйте співробітників оперативного управління ДФС області за тел.: 2-49-11 та 61-29-84.

ДФС у Закарпатській області

 

03 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів