Україна критикує ЄС за 'затягування з ринковим статусом'

Україна висловила невдоволення тим, що Європейський Союз, як кажуть українські представники, затягує справу з визнанням ринкового статусу української економіки.

 

Представництво України при ?С після завершення чергового раунду переговорів двох сторін оприлюднило у Брюсселі заяву, в якій ?вропейським представникам дорікають за "неспроможність сформулювати позицію чи висловити конкретні зауваження та пропозиції".

Голова українського представництва у Брюсселі Роман Шпек сказав Бі-Бі-Сі, що до України застосовують політику подвійних стандартів, затягуючи переговори на цю тему.

"Заява відображу? реальну позицію української сторони, яка висловлю? невдоволення повільними діями та затягуванням з боку ?вропейської комісії розгляду матеріалів, які були передані українською стороною, - сказав Роман Шпек. - А окрім того, Україна цілком об'?ктивно звинувачу? ?вропейську комісію в політиці подвійних стандартів по відношенню до України, а також говорить про те, що політика сусідства, яка пропону?ться ?вропейською комісі?ю, передбача? диференціацію по відношенню до окремих держав, але у ніякому випадку не передбача? дискримінацію".

Роман Шпек також зауважив, що надання Україні ринкового статусу не ? вирішальним чинником у розвитку вза?мин з ?С, і вони розвиватимуться далі.

Він наголосив, що після розширення ?вросоюз став найбільшим торгівельним партнером України, приймаючи близько 32% українського експорту.

 

02 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів