Ромські помічники вчителів в Ужгороді допомагають вчитись дітям і... батькам

Ромські помічники вчителів в Ужгороді допомагають вчитись дітям і... батькам
З вересня цього року декілька навчальних закладів міста, серед яких БПЛ «Інтелект» - ЗОШ І-ІІІ ст. № 11,  беруть участь у Проекті «Забезпечення якісної освіти ромських дітей у дошкільних навчальних закладах та у початкових класах», який має на меті створення моделі забезпечення якісної інклюзивної освіти для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

 

Проект реалізується за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» (Україна) й  програми «Раннє дитинство» Фонду відкритого суспільства (Велика Британія).

У рамках проекту  в 1-2 класах школи  з вересня проводиться ціла низка заходів: проведення тренінгів для вчителів та психологів школи, навчання педагогів новим освітнім практикам,  залучення до роботи ромського помічника вчителя та налагодження співпраці з батьками. Вже зараз у практику роботи педагогів впроваджено нові цікаві методи роботи: «Ранкові зустрічі», «Дитина тижня», «Робота в центрах діяльності» та інші. Вчителі початкових класів працюють над створенням навчально-розвивального середовища, орієнтованого на кожну дитину.Окрім того,  у школі запрацював ромський помічник вчителя, який є асистентом педагогів у всіх видах навчально-виховної роботи та забезпечує додаткову підтримку ромськимдітям для позитивних змін у їх розвитку.

Тренер ВФ «Крок за кроком» Луценко Інна Василівна, яка є науковим співробітником лабораторії проблем інклюзивної освіти Інституту спеціальної педагогіки НАПН України, сьогодні проводить черговий  навчальний семінар-тренінг для вчителів початкових класів, їх асистентів і психологів БПЛ «Інтелект» та  НВК «Ялинка», під час якого відбувається обмін думками щодо перших результатів роботи за проектом,  опрацювання нових методів роботи зі школярами, планування роботи на наступний період.

За матеріалами Агентства комунікацій ПАЗЛ

 

04 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів