Чи страйкуватимуть закарпатські батьки через домашні завдання?

Чи страйкуватимуть закарпатські батьки через домашні завдання?
А от іспанські страйкують

 

Тисячі батьків в Іспанії збираються на страйк через великий об'єм домашніх завдань, які дають їхнім дітям у школах.

Іспанський альянс асоціації батьків (CEAPA), який заохочує до страйку, стверджує, що домашні завдання не приносять користі дітям.

Учням з 12 тисяч шкіл країни скажуть не робити свої домашні завдання у вихідні дні протягом листопада.

У дослідженні PISA за 2012 рік, яке проводила Організація економічного співробітництва та розвитку, повідомляли, що іспанські діти й підлітки виконують в середньому 6,5 годин домашньої роботи в тиждень, у порівнянні із середнім значенням 4,9 години у 38 країнах. Таким чином, Іспанія посіла 11-е місце в списку із 64 країн у дослідженні. Серед лідерів опитування: Шанхай, друге місце посіла Росія, далі Сингапур. Польські школярі забезпечили собі десяте місце в рейтингу.

Організація PISA зазначає, що обсяг роботи не обов'язково поліпшує результати школярів - традиційно у них низькі результати з математики, читання і науки.

Для порівняння, у Фінляндії й Південній Кореї найліпші результати, але згідно з результатами PISA - у середньому школярі витрачала на домашні завдання менш як три години.

Отже, про що свідчать методи навчання, які використовують в Іспанії?

Президент асоціації батьків Хосе Луїс Пазос говорить, що традиційна освіта в Іспанії базується на запам'ятовуванні. Він підкреслює, що діти повинні вчитися, користуватися інформацією і вирішувати, що запам'ятовувати, а що ні.

"Суспільство дуже змінилося, але умови навчання в школах такі ж," - говорить він.

Дискусія щодо домашніх завдань відбувається і в інших країнах. Втім, батьки там не надто стурбовані.

В американському штаті Техас, вчителька середньої школи неподалік від Далласа надіслала батькам листа. Вона повідомила, що не буде давати домашню роботу в цьому році. Вчителька висловила побажання, аби діти більше часу проводити зі своїми сім'ями.

Навіть у Південній Кореї, влада розглядає можливість зниження кількості домашніх завдань для молодших школярів. Інформаційне агентство Yonhap повідомило, що Сеул прийняв рішення заборонити домашні завдання в початкових школах наступного року.

 

06 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів