Триває тиждень угорського кіно "Угорська Рапсодія"

Триває тиждень угорського кіно "Угорська Рапсодія"
"Угорська Рапсодія" присвячена 60-річчю революції.

 

Програма "Угорської Рапсодії", яка проходить щодня з 4 до 11 листопада (крім понеділка) у галерей Ілько в Ужгороді:

«Непохований мрець / A temetetlen halott» (2004), реж. Марта Мессарош (Біографічний ігровий фільм про Імре Надя, першого комуністичного лідера і прем’єр-міністра Угорщини у 1953-1955 роках. Фільм розповідає про трагічні моменти його життя. Учасник МКФ у Карлових Варах). «Професор Ганнібал/Hannibál tanár úr» (1956), реж. Золтан Фабрі Стрічка знята за романом Ференца Мори. Події фільму відбуваються у міжвоєнний період у Будапешті.

 Фільм-учасник МКФ у Карлових Варах. У 1969 та 2000 рокахза результатами голосування угорських кіномитців та критиків ("Будапешт 12"), фільм увійшов до "12 Найкращих угорських фільмів"). «Десять тисяч днів/Tízezer nap» (1967), реж. Ференц Коша (Історична драма. Погляд на події в Угорщині очима трьох чоловіків упродовж більш ніж 30-річного періоду. Конкурсант Канського кінофестивалю 1967 року, де Коша отримав нагороду як найкращий режиссер).

«Угорська рапсодія/ Magyar rapszódia» (1979), реж. Міклош Янчо (перший розділ трилогії про драматичну історію Угорщини від початку століття до Другої Світової війни. Фільм-учасник Канського кінофестивалю в 1979 році). «Наречена Сталіна/Sztálin menyasszonya (1991), реж. Петер Бачо (кумедна і водночас трагічна історія про сільську божевільну Параню, яку в селі нарекли «нареченою Сталіна»).

«Оголені/Ferfiakt (2006), реж. Кароль Естергарош (Історія стосунків 49-річного одруженого письменника і 19-річного хлопця. У 2007 році фільм був учасником міжнародних кінофестивалів у Берліні, Чикаго і Ріо-де-Жанейро). «Ганусcен / Hanussen (1988), реж. Іштван Сабо. (після Першої Світової війни Клаус Шнайдер починає нове життя і стає відомим гіпнотизером та ясновидцем, що привертає увагу владних нацистів.

Номінант на Оскар та Золотий глобус у категорії «Найкращий іншомовний фільм»). 

За матеріалами Ужгород.ін

 

06 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів