Закарпатські роботодавці спонукали владу і науковців вирішувати, як жити далі

Закарпатські роботодавці спонукали владу і науковців вирішувати, як жити далі
У середу, 9 листопада, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс взяв участь у «круглому столі» на тему: «Бізнес та університет: курс на розвиток», який відбувся у залі ректорату Ужгородського національного університету.

 

Формат цього заходу зініційований Обласним об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття» спільно зі своїми партнерами.

Як зазначив керівник обласного об’єднання роботодавців Закарпаття Володимир Панов, сьогоднішнє обговорення покликане стати першим етапом відпрацювання дієвої платформи співпраці бізнесу та освіти, підготовки формату роботи подальшого Форуму ініціатив, який відбудеться у травні 2017 року.

Як повідомляв "Uzhgorod.net.ua" раніше, головна місія зустрічі за круглим столом – виробити концептуальне бачення ролі синергії бізнесу та освіти в економічних перетвореннях в Україні.

У ході засідання «круглого столу»  взяли участь представники закарпатського бізнесу – очільники найбільших підприємств краю, керівництво УжНУ та інших вишів області, декани, викладачі спеціалізованих факультетів та студентський актив.

Учасники зустрічі дискутували, чи відповідає сучасна освіта потребам ринку та бізнес-середовища і чи достатньо підготовленими є випускники ВНЗ для реалізації власного потенціалу в сучасних економічних умовах. Також обговорили механізми інтеграції освіти, науки та бізнесу з метою розбудови нової моделі економіки Закарпаття та забезпечення стратегії прискореного зростання регіону.

- Обласна рада разом з експертами напрацьовує відповідні матеріали, аби знати, що сьогодні потребує бізнес, адже основна наша задача – зробити Закарпаття конкуренто спроможним на ринку робочої сили. Маючи переваги з географічного положення, енергетичні і логістичні переваги, маючи фахову підготовку з виробничих кадрів, ми створимо майданчик, коли до нас прийдуть високотехнологічні та кваліфіковані інвестори.

Маємо вже позитивний приклад, коли на завод «Джейбіл» приходять додаткові інвестиції у сумі 53 мільйонів євро для розширення потужностей заводу та створення додаткових 3 тисячі робочих місць, і який виготовляє замовлення не лише для іноземних, а й вітчизняних компаній, де розробляються новітні прилади і все це виготовляється на території України.

Це дає змогу нашій державі піднімати свій науковий та фаховий рівень на європейському та світовому ринку. Тож, сьогоднішнє обговорення в такому широкому колі та завдяки успішній співпраці УжНУ з бізнес-середовищем, допоможе відпрацювати дієву платформу співпраці бізнесу та освіти задля розбудови нової моделі економіки краю,  - резюмував Михайло Рівіс.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

09 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів