Москаль ходив у суд на боці Нацпарку проти Великоберезнянської райради і виграв

Москаль ходив у суд на боці Нацпарку проти Великоберезнянської райради і виграв
Суд скасував рішення Великоберезнянської районної ради, яка взялася оцінювати роботу Ужанського національного природного парку

 

22 червня цього року Великоберезнянська районна рада на своєму засіданні прийняла рішення «Про роботу лісогосподарських підприємств району щодо раціонального та ефективного використання лісових ресурсів», у якому визнала роботу Ужанського національного природного парку незадовільною. Цим самим райрада не тільки перевищила власні повноваження, але й порушила Конституцію та ряд законів України. Національний природний парк є об’єктом природно-заповідного фонду державного значення, він непідзвітний районній раді, тому вона не може визнавати його роботу задовільною чи незадовільною. Після сесії обласна держадміністрація направила голові районної ради Ярославу Шукалю письмову пропозицію скасувати незаконне рішення й діяти виключно в правовому  полі. Жодної реакції у відповідь не було, тому голова ОДА подав у Великоберезнянський суд адміністративний позов із проханням визнати незаконним і скасувати вказане рішення Великоберезнянської райради.

Суд розглядав позов сьогодні (10.11), у засіданні взяв участь Геннадій Москаль, тоді як із боку районної ради, незважаючи на судову повістку, ніхто не з’явився. У підсумку районний суд своєю постановою задовольнив позов Закарпатської ОДА – рішення Великоберезнянської районної ради визнане незаконним і скасоване.

– Оскільки прокуратура позбавлена загального нагляду, ці функції доводиться виконувати обласній державній адміністрації, – прокоментував рішення суду Г.Москаль. – У даному випадку постанову можна було визначити наперед, адже рішення сесії райради юридично безграмотне. Воно, зокрема, мотивоване не Законом про місцеве самоврядування, як це має бути, а Лісовим кодексом. Те, що голова районної ради підписує такі документи, свідчить про його, як кажуть на Закарпатті, «неошколованість». А те, що він навіть не прийшов на суд, хоча райрада розташована за 200 метрів, показує, що він звичайний боягуз.

За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

 

10 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів