В Ужгороді святкували 70-річчя заснування Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти

В Ужгороді святкували 70-річчя заснування Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти
У четвер, 10 листопада, у приміщенні Закарпатської обласної філармонії відбулися урочистості з нагоди 70-річчя заснування Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, який працює в місті Ужгороді за адресою вул. А. Волошина, 35.

 

Історія розвитку Інституту почалася з 28 листопада 1945 р. З того часу і донині заклад приділяє значну увагу рівню підготовки й перепідготовки педагогічних кадрів освіти області.

Серед тих, хто започаткував і продовжив плідні традиції творчої діяльності інституту, були його директори Олександр Андріївський, Олександр Щербаков, Федорович, Людмила Видріцька, Марія Біцай, Ірина Котова, Олена Туряниця, Павло Кохан, Марія Гаврилешко, Михайло Талапканич. Усіх, хто доклав зусилля для розвитку Інституту, сьогодні відзначили грамотами та подяками.

«За ці 70 років не одне покоління висококваліфікованих спеціалістів віддали всі свої вміння, талант і фахову майстерність для утвердження іміджу нашого Інституту. Обличчям закладу нині є талановиті науковці, методисти, технічні працівники. Усі ми працюємо як однодумці і, навіть скажу, фанати своєї справи», – наголосила у вітальному слові нинішній директор Тетяна Палько.

Привітати керівництво закладу зі знаменною датою прийшли чимало високоповажних гостей, представники обласної та міської влади, творчі колективи. Перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап побажав колективу Інституту подальших успіхів та здобутків на освітянській ниві. «Ви є яскравим, високопрофесійним колективом, який заслужено має безмежну повагу і любов серед педагогів. Країна без народу – це територія, а народ без культури і освіти це не народ, а населення. Відтак перед вами, освітянами, стоїть непроста історична місія сьогодення – виховати сучасну освічену мислячу націю», – зокрема зазначив Іштван Цап.

Сьогодні, у п’ятницю, 11 листопада, о 10.00 в актовій залі Закарпатського ІППО розпочнеться ХІІ Всеукраїнська науково-методична конференція «Реалії та перспективи євроінтеграційного розвитку післядипломної педагогічної освіти України».

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

 

11 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів