Ужгородська міськрада відібрала проекти для онлайн-голосування на фінансування у 2017 році

Ужгородська міськрада відібрала проекти для онлайн-голосування на фінансування у 2017 році
У міській раді Ужгорода спеціалісти профільних підрозділів, громадські активісти, депутати продовжують розгляд проектів, поданих на фінансування з громадського бюджету міста.

 

Незабаром розпочнеться онлайн-голосування, яке, відповідно до підтримки ужгородців, визначить проекти, котрі будуть профінансовані. Загалом передбачено з бюджету міста на 2017 рік виділити на їх реалізації 3,5 мільйони гривень.

Схвалення робочої групи, яка проводила попередній аналіз, а відтак відбір уже наступної частини із загалом 72 проектів, здобули, наприклад, пропозиції влаштування громадських велопарковок, де можна буде взяти на прокат велосипед. Передбачається близько 50 таких місць, насамперед біля вокзалів, шкіл, пам’яток культури. Це сприяло б розвитку велокультури й велоінфраструктури Ужгорода, зменшило б забруднення довкілля, люди могли б швидко, без пересадок діставатися в різні кінці міста, сприяло б туристичній привабливості і мобільності Ужгорода.

Цікавий, зокрема й з поглядів екології та економії витрат на майбутні роки, і проект придбати штучну ялинку для щорічного встановлення як головного новорічно-різдвяного атрибуту Ужгорода.

Підтримали також всі проекти зі встановлення спортивних, дитячих майданчиків. Один із них передбачає облаштування локації поруч із озером «Кірпічка», зручної і для звичайних, і для діток із особливими потребами, де всі могли б гратися насамперед із природними матеріалами.

Потребує облаштування в’їзду для пожежних машин житловий комплекс «Рафанда». Колись чеські забудовники не передбачили таку можливість, зручну для сучасної габаритної техніки. Проект, який подали ужгородці щодо цього, передбачає також розширення зеленої зони і території для паркування.

Схвалили і проект підтримки зоозахисної організації «Барбос» – волонтери власними силами не справляються з тваринами, яких потрібно стерилізувати, щеплювати, соціалізувати, утримувати і прилаштовувати до господарів.

Усі проекти, подані на громадський бюджет, уже пройшли попередній розгляд робочої групи Ужгородської міської ради.

За матееріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

11 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів