Попередньо схвалено проект закону про кримінальне переслідування за перехоплення комп’ютерної інформації

Верховна Рада має намір ввести кримінальну відповідальність за перехоплення і копіювання комп’ютерної інформації, повідомляють Українські Новини.

 

За прийняття в першому читанні запропонованого Кабінетом Міністрів проекту закону про внесення змін до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексу проголосувало 247 депутатів при необхідних для ухвалення рішення 226 голосах.

Парламент ма? намір ввести кримінальну відповідальність за створення з метою збуту програмних чи технічних засобів, призначених для незаконного проникнення в комп?ютери, системи чи мережі.

Верховна Рада також плану? ввести кримінальну відповідальність за незаконне тиражування з метою збуту електронних баз даних, які містять персональні дані.

Зараз за законом передбачена кримінальна відповідальність за перекручування чи знищення комп?ютерної інформації чи носіїв такої інформації.

За такі злочини передбачено штраф від 1 190 до 6 800 гривень, виправні роботи на термін до 2 років, обмеження волі на термін до 5 років чи позбавлення волі на термін від 3 до 5 років.

 

02 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів