Топ-ведуча Закарпатського телебачення читала діткам про котів

Топ-ведуча Закарпатського телебачення читала діткам про котів
Зірковою гостею проекту "Все Закарпаття читає дітям" стала телеведуча Мар’яна Лошак

 

Сьогодні учні 4-их класів Ужгородської спеціалізованої школи №5 із поглибленим вивченням іноземних мов мали незвичайний урок літератури: замість шкільних стін – головна телерадіокомпанія Закарпаття, замість учителя – ведуча і журналіст, обличчя телеканалу "Тиса-1" Мар’яна Лошак, а замість зошитів та підручників – екскурсії, веселощі і знайомства з цікавими людьми та книжковими новинками від сучасних українських авторів.

Гостя проекту познайомила дітей із повістю Галини Вдовиченко "36 і 6 котів", що увійшла до короткого списку премії "Дитяча книга року ВВС-2015". Твір, у якому оселились аж ніяк не 42, а 36 дорослих і 6 маленьких котів – дивовижно кумедна розповідь, яка, водночас, є і повчальною.

Мар’яна Лошак зачитала уривок повісті та, за традицією проекту, зупинилась на найцікавішому, щоб заінтригувати дітей і заохотити до самостійного прочитання. Також, гостя взяла з малих книголюбів обіцянку: бодай раз на місяць брати батьків за руки і вести їх до книгарні чи бібліотеки по нову книгу, за якою родина зможе весело та з користю провести час. А ще порадила ніколи не покидати недочитаних книжок – хтозна, можливо, автор залишив "на десерт" дещо особливе, за що саме ця книга може стати улюбленою.

У свою чергу, координатор проекту "Все Закарпаття читає дітям" і незмінний модератор зустрічей Галина Малик учергове наголосила: науково доведено, що хоча б 20 хвилин читання на день – запорука зростання грамотної, інтелектуальної розвиненої, світоглядно багатої та успішної людини. Письменниця також зачитала кілька власних загадок, які діти розгадували з неабияким азартом.

Не менш цікавим видався конкурс, пов’язаний із книгою "36 і 6 котів": оскільки починається твір із представлення усіх його хвостатих героїв, кожен з яких має унікальну вдачу і відповідну кличку (Хавчик, Баронеса, Сплюх, Пушинка), власник кота з найоригінальнішою кличкою міг виграти книгу. Зрештою, майже всі любителі книг виявились і любителями котів! Шляхом дитячого голосування з півсотні кличок таки вдалося вибрати двох переможців – це кіт "Сосискотяг" і кішка "Пепічка", які принесли своїм хазяям книжкові подарунки.

Добірку сучасних видань українських авторів для дітей за сприяння управління культури облдержадміністрації вручили і шкільній бібліотеці. Також, кожен учасник одержав сувенірну закладку для читання із логотипом проекту та зображенням презентованої книги.

А позаяк іще на початку зустрічі Мар’яна Лошак зацікавила школярів професією телевізійника, пізнавальною для них виявилась і екскурсія музеєм та студіями телерадіокомпанії, яку люб’язно провів заступник директора виконавчого філії НТКУ "Закарпатська регіональна дирекція" Володимир Герзанич.

Управління культури Закарпатської ОДА

 

15 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів