Патрульні поліцейські закликали ужгородців бути свідомим громадянами

Патрульні поліцейські закликали ужгородців бути свідомим громадянами
15 листопада в Закарпатській обласній універсальній бібліотеці імені Ф. Потушняка ужгородці вкотре мали можливість поспілкуватися із представниками патрульної поліції й пізнати особливості їх роботи, перевірити, чим відрізняється поліція від міліції, коли громадяни можуть звертатися до полісменів та отримати консультацію з приводу особистих питань.

 

Цього вечора із ужгородцями спілкувалися творчі активні патрульні – тендітна дівчина, яка найкраще стріляє серед закарпатських полісменів, професійно займалася танцями, а зараз захоплюється хенд-мейдом і працює в поліції Вікторія Кучер; майстер фото й відео, активний учасник Революції Гідності патрульний Ярослав Тарканій, поет-фізик, який хоче підняти країну, Віталій Капітан та патрульний поліцейський, шкільний рейнджер, який раніше працював у ДАІ й може порівняти дві системи, Ерік Мартин.

«У поліції зараз нова структура, інакше ставлення до людей. Чиновники чи прокурори вже навіть не показують свої посвідчення, щоб чимшвидше відпустили, бо знають, що всі рівні», - коментує Ерік Мартин.

Через телефонний дзвінок ніхто не може повпливати на штрафи чи інші покарання через порушення, хоча б тому, що під час розмови патрульного із водієм увімкнена нагрудна камера й патрульні мають право не виконувати злочинних наказів. Скасувати протокол патрульного не може ніхто, тільки оскаржити в суді.

Патрульні змоделювали ситуацію, як має поводити себе поліцейський при зупинці авто і як має поводитися водій. Констатували, що потрібно впорядковувати закони й чітко прописати весь алгоритм дій. Поліцейські порадили, які прикмети злодія треба запам’ятати, коли на вулиці вас обікрали.

Гості радили викликати поліцію на курців у громадських місцях, при всіх випадках злочинів, порушень, свідками яких ви стали, закликали буди активними громадянами, бо 250 поліцейських на 24 машинах не можуть бути всюди, а тільки там, де їх потребують. Полісмени спростували, що очевидець потім буде мати зайві клопоти в судах чи в інших інстанціях.

Під час акції відвідувачі змогли взяти участь у тематичні вікторині й виграти подарунки. Загальне уявлення про нову поліцію допомогли скласти й іміджеві відео про роботу патрульної поліції, зроблені одним із творчих учасників заходу Ярославом Тарканієм. Зокрема, переконалися, що поліція – це не тільки селфі й нові функції-послуги, а й ризик і небезпека.

За матеріалами Громадського інформаційного центру Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка

 

16 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів